Domaren begärs häktad för grovt bedrägeri


I onsdags anhölls en svensk elitdomare misstänkt för penningtvätt. Fyra andra personer anhölls i samma polistillslag i Västsverige.

– Misstankarna är grovt bedrägeri för huvudmannen och grovt penningtvättsbrott för övriga anhållna, berättade åklagaren Martin Elofsson.

Den anhållne domaren är aktiv och har dömt på absolut toppnivå såväl utomlands som i Sverige. Enligt SportExpressens uppgifter har han haft hundratusentals kronor i personliga skulder de senaste åren – och så sent som i mars i år stal han en bakmaskin för ett värde av drygt 1 200 kronor från en Ica Maxi-butik.

Under torsdagen hölls förhör med de misstänkta och nu har åklagaren Martin Elofsson begärt två personer häktade. 

Avstängd av förbundet

Den ene av dessa är domaren som beskrivs som huvudman.

– Jag har skickat in en häktningsframställan och det har gjorts för två personer i dag. Det kommer hållas häktningsförhandlingar i morgon, säger Martin Elofsson till Fotbollskanalen.

Under torsdagen meddelade Svenska fotbollförbundets domarchef Stefan Johannesson att den misstänkta domaren stängs av tills vidare.

– Det stämmer. Han är under utredning och självklart är han bortkopplad från alla förbundsuppdrag som domare i avvaktan på polisutredningen. Skulle det visa sig att han är skyldig så dömer han inte mer i våra serier, sa Johannesson.

 

Texten uppdateras.

 

LÄS MER: Domarchefen: ”För jävligt om det är så här”

LÄS MER: Anhållne domaren skuldsatt under lång tid

LÄS MER: Allsvensk domare stal bakmaskin på Ica Maxiexpressen

Related posts

lämna en kommentar