Cam Abbotts besked om Mattias Sjögren: ”En möjlighet”


Precis som ifjol lyckades Rögle inleda sitt nya SHL-äventyr med en seger. Mot Linköping hemma i Catena Arena förra lördagen blev det seger med 6-4. 

Den senaste veckan har varit matchfri för skåningarna, som härnäst åker upp till Jönköping för bortamöte mot HV 71.

– Det är ett väldigt bra lag som har stor offensiv kapacitet. Offensivt spelar de dynamiskt med mycket skicklighet, säger Cam Abbott, och fortsätter:

– Jag tror att de nog är hungriga och kommer försöka plocka sin första seger. 

”Kan fatta beslut innan matchen”

En som saknats i Rögle de senaste månaderna är lagkaptenen Mattias Sjögren, som opererade sin höft i våras. 

Men kanske är den 32-årige centern nära en comeback.

Under fredagens träning medverkade Mattias Sjögren för fullt och han kan vara aktuell för spel redan mot HV 71, berättar Cam Abbott.

– Vi har ingen brådska utan kan fatta beslut i morgon innan matchen. Men han tränade och kan potentiellt finnas med i truppen, säger Rögletränaren, som gett stort förtroende till en annan center den sista tiden, Simon Ryfors: 

– Vi vet vad Simon går för och han stod för en bra match (mot Linköping). Men den matchen spelades förra veckan och vi har redan flyttat fokus till nästa. 

Mattias Sjögren missade Rögles säsongsöppning mot Linköping, liksom alla försäsongsmatcher.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Med eller utan Mattias Sjögren på isen – Rögle får klara sig utan sin publik ett tag till. 

Under torsdagen meddelade nämligen statsminister Stefan Löfven (S) att det inte finns något nytt beslut om restriktionslättnader kopplade till coronapandemin. 

Med andra ord: hockeypubliken får vänta ett tag till innan man får slå sig ner på sin stol eller ståplats. 

– Att spela inför tomma läktare är förstås inte lika njutbart som att spela inför våra supportrar, hemma och borta. Men det är som det är just nu. Vi kan bara hoppas att vi förr eller senare får tillbaka vår publik, säger Cam Abbott.

– Det är samma för alla lag. Vi får ha våra 50 supportrar förstås, men inte en full arena. Det får vi hantera därefter.

 

TV: SE FLER NYHETERexpressen

Related posts

lämna en kommentar