Christian Mattsson lämnar Täby – spelarna missnöjda med tränaren


Det var i måndags som det smällde till i innebandy-Sverige.

Topptippade Täbys tränare Christian Mattsson kastade in handduken med bara sex dagar till premiären mot Rönnby.

– Det kom lite som en chock. Jag hade inte väntat mig det. Jag trodde Christian skulle stanna kvar och ge det en chans till. Men så var inte fallet nu vilket är jättetråkigt så klart, säger Lisa Carlsson.

Missnöje i spelartruppen hos Täby

Christian Mattsson meddelade följande på Täbys hemsida:

– Jag känner att vi hamnat i en situation där jag inte får respons i den spelarutvecklingen som jag vill applicera känner jag att det bästa för både mig och Täby FC är att vi går skilda vägar.

Lisa Carlsson, hur tolkar du Christian Mattssons uttalande?

– Det har väl varit en tid där Christian känt att han inte når fram till spelartruppen. Så jag förstår det han säger. Jag kan förstå att han känner så. Men som sagt, jättetråkigt, säger Carlsson.

Enligt uppgifter till SportExpressen har det funnits ett visst missnöje i spelartruppen med Christian Mattssons coachande. Vissa spelare ska till och med velat ha bort honom.

”Det har väl varit lite till och från”

Något Lisa Carlsson inte kan bekräfta, men hon erkänner att spelarna och tränaren inte alltid hållit med varandra.

– Nja, det har väl varit lite blandat där. Spelarna har haft lite åsikter och Christian har tyckt att vi ska spela på ett sätt. Det har väl varit lite till och från.

Robin Andersson, sportchef i Täby, om uppgifterna om att spelartruppen och Christian Mattsson inte dragit jämnt. 

– Jag vet inte om det är så riktigt. Det har varit vissa meningsskiljaktigheter. Vi ville ha kvar honom. Beslutet är taget av honom själv. 

SportExpressen har gett Christian Mattsson chansen att kommentera missnöjet och svara på om han har känt spelarnas förtroende.

”…och Messi stannade kvar i Barcelona”, svarar han kryptiskt i ett sms följt av en glad emoji.

Assisterande tränaren har lämnat

Täbys herrtränare Maimon Abdallah tränar nu även damerna i väntan på en permanent lösning. För faktum är att så sent som i förra veckan lämnade även assisterande tränaren Patrik Westlin sitt uppdrag.

Han gör det mindre än två månader sedan han anslöt från Bele Barkarby.

Men det har ingenting att göra med Christian Mattssons avhopp, enligt sportchefen.

– Han mäktade inte med det helt enkelt, säger Robin Andersson som nu jagar både en ny huvudtränare samt en assisterande.

– Det är ju inte de optimala förutsättningarna. Det är seriepremiär på söndag och vi har ingen tränare. Samtidigt kan vi inte fokusera på det som har hänt, utan vi får fokusera på matchen på söndag. Maimon kommer in och vi har haft honom förut och jag tror alla tjejerna har förtroende för honom. Vi ska göra det bästa av situationen, säger Lisa Carlsson.

 

LÄS MER: 20.00: Se uppsnacket inför SSL-säsongen

 

LÄS MER: Faluns tvingas ställa in genrepet: ”Onödigt”

 

LÄS MER: ”Det är därför tränare sparkas hit och dit”expressen

Related posts

lämna en kommentar