Dusan Djuric stängs av i fyra matcher efter rasistiska orden


Efter en frisparksavblåsning i Halmstad BK:s 4-0-vinst gjorde känslorna heta. När situationen var på väg att lugna sig kom HBK-mittfältaren Dusan Djuric med ett rasistiskt påhopp mot Deniz Yaldir.

– Jag går därifrån men sedan får jag höra honom säga ”jävla zigenare”. Då flippade jag ur, berättade Yaldir efter matchen. 

I en intervju med Hallandsposten nekade Djuric först till att han sagt orden.

Dagen efter matchen erkände han.

– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen i går mot Umeå. Jag vill därför be Deniz Yaldir samt alla inblandade och berörda om ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig på som jag anser vara olämpligt, sa han då till Halmstad BK:s hemsida.

Domaren Andreas Dufva–Johansson hörde själv inte orden men valde ändå att göra en anmälan.

– Vi ser väldigt allvarligt på den här typen av händelser och anmäler det, oavsett om vi själv har hört vad som sagts eller inte. Jag skriver ner det som jag har fått till mig och försöker förklara händelsen på bästa möjliga sätt, för att skapa ett så bra underlag som möjligt för att kunna vidta disciplinära åtgärder, förklarade Dufva-Johansson. 

Anmälan landade på Disciplinnämndens bord. Nu har ett beslut fattats. Dusan Djuric stängs av i fyra matcher.expressen

Related posts

lämna en kommentar