IFK Göteborg fast i allsvenskans bottenstrid


IFK Göteborg tog en välbehövlig seger i Roland Nilssons tränardebut borta mot Falkenberg när man vann med 3-0.

Men mot Kalmar var det bortalagets tur att ta en välbehövlig seger.

I den 40:e minuten kom Göteborgs anfallare Christian Kouakou helt fel på en defensiv hörna och styrde bollen mot eget mål i stället för att nicka bort den.

Han styrde bollen så ”bra” att den letade sig in i bortre hörnet och målvakten Giannis Anestis var chanslös.

– Det är extremt olyckligt, säger Christoffer Andersson i Dplay. 

I den andra halvleken lyckades inte Göteborg få till någon ordentlig forcering. I stället var det Kalmar som gjorde 2-0 tjugo minuter in i halvleken när Isak Magnusson fick avancera på offensiv planhalva och pricka in bollen bakom Anestis.

Nilsson: ”Ett berg att bestiga”

Pontus Wernbloom reducerade för Göteborg i den andra tilläggsminuten när han fick huvudet på ett inlägg men närmare än så kom inte Blåvitt eftersom det då bara återstod en minut av matchen.

– Fotboll är ett tufft spel ibland. Ett misstag kan bli kostsamt. Jag sa till honom att sådant händer. Man får ta det och jobba vidare. Det finns ingen annan väg. Vi får leva med det, säger IFK-tränaren Roland Nilsson om Kouakous självmål.

– I gruppen blir det… det tar väldigt hårt och det syns på spelarna att man hänger med huvudet direkt och då blir det jobbigt. 

Nilsson säger att Göteborg försökte förändra ett par saker i halvtidsvilan.

– Men så blir det ett misstag och Kalmar kontrar och avslutar och plötsligt står det 2-0. Då är det ett berg att bestiga. 

Kalmar upp på kvalplats

Roland Nilssons lag är nu fortfarande i en prekär situation.

– Vi är i den situationen vi är och det lever vi med. Det är nio matcher kvar och nu är det en hel vecka till nästa. Då hinner vi göra något, säger han.

Resultatet innebär att Kalmar går upp på kvalplats med en match mer spelad än Helsingborg och Falkenberg. Göteborg ligger på 13:e plats – positionen ovanför Kalmar.

– AIK har alldeles för bra lag och jag tror att Göteborg kommer att kravla sig upp när de får lite tid på sig att bygga vidare, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand om bottenstriden.

– Det är nio matcher kvar och jag tror även att lag som har lite poäng nu kan bli inblandade. Vi vet hur det brukar bli på hösten med lite konstiga resultat och nu har vi en höst som håller på ända till sjätte december. Det kommer att bli många konstiga fotbollsmatcher i november och december, det kan vi nog räkna med.

LÄS MER: ”Vi skäms – förtjänar inte att bära tröjan”
LÄS MER: Nilsson har redan satt tydlig prägel på Blåvitt
LÄS MER: Roland Nilssons drömstart i Blåvittexpressen

Related posts

lämna en kommentar