Chelsea värvar målvakt efter Kepas nya tavla


Kepa Arrizabalaga har inte haft någon lyckad tid i Chelsea sedan han blev världens dyraste målvakt för två år sedan. 

Han kom från Atlétic Bilbao med högt ställda förväntningar men har inte levt upp till sin prislapp på över 800 miljoner kronor.

I säsongens andra Premier League-match – hemma mot Liverpool – hamnade Chelsea i brygga i slutet av första halvlek. Detta efter att Andreas Christensen tagit ett famntag på Sadio Mané som löpt sig fri. Domaren gav först dansken ett gult kort men ändrade sig sedan efter VAR-granskningen och delade ut ett rött kort.

I andra halvlek gav det numerära överläget direkt utdelning för Liverpool. Sadio Mané var på precis rätt plats när Robert Firmino chippade in bollen i straffområdet i den 50:e minuten och fyra minuter senare utökade han.

Kepa Arrizabalaga sågas

Kepa Arrizabalaga lyckades inte alls med en passning, utan spelade bollen rakt på Sadio Mané. Senegalesen hade inga problem att sätta bollen i öppet mål och efter situationen fick Arrizabalaga direkt utstå hård kritik.

– Det är ännu en katastrof för Kepa. Det är en inslagen present från målvakten, säger kommentatorn Martin Tyler i Sky Sports.

Simon Stone, BBC:

”Man kan få alla spelarna man vill ha men när ens målvakt gör sådana saker kommer utvecklingen bli långsam”, skriver Stone på Twitter.

”Det är därför Chelsea måste ersätta Kepa. Det är chockerande. Edouard Mendy kan inte komma från Rennes snabbt nog”, skriver The Times fotbollsskribent Henry Winter.

Och förstärkning ser faktiskt ut att vara på väg. Den italienske silly season-reportern Fabrizio Romano har sällan fel och meddelar att den senegalesiske målvakten är klar. 

”Edouard Mendy till Chelsea är 100% klart och påskrivet. Det kommer bli offentligt nästa vecka”, skriver Romano på Twitter.

En målvakt som lyckades bättre i matchen var Liverpools Allison Becker som räddade Jorginhos straff i andra halvlek och Liverpool vann matchen med 2-0.

LÄS MER: Chelsea förhandlar med Kepas ersättare
LÄS MER: ”Han är överens om personliga villkoren”
LÄS MER: ”De för samtal – han kommer lämna Inter”

expressen

Related posts

lämna en kommentar