Brister inom friskolekoncernen stoppar Yrkesgymnasiets utvidgning i Gävle


Efter en tillsyn på Yrkesgymnasiet i Sollentuna uppdagade Skolinspektionen ett flertal brister förra våren. Vid en senare kontroll fanns flera av bristerna kvar, samt att det anmärktes på nya punkter.

Nu måste skolföretaget ha åtgärdat samtliga punkter före 21 januari, annars hotar ett vite på 500 000 kronor.

Vad som hänt i Sollentuna påverkar nu Gävle, som nekas öppna upp det nationella barn- och fritidsprogrammet på grund av det pågående ärendet.

Skolinspektionen har även beslutat att neka friskoleföretaget Academedia att utöka NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle med naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap och samhälle samt teknikprogrammet inriktning teknikvetenskap. Anledningen är att Academedia inte lyckats visa för Skolinspektionen att det finns ett tillräckligt stort intresse.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar