Hammarby: AIK vinner derbyt mot Hammarby i allsvenskan


På Friends arena ställdes två pressade lag mot varandra. Hammarby inledde piggt men AIK tog ledningen i den 26:e minuten när Nabil Bahoui dök upp upp och kyligt placerade in 1-0.

Därefter gjorde Paulos Abraham 2-0 innan Mikael Lustig satte spiken i kistan med sitt 3-0-mål i andra halvlek när han var på rätt plats efter en stolpretur.

Vild glädje utbröt då i AIK och Lustig sprang hela vägen till bänken, förbi Hammarbys bänk, och kramade om tränaren Bartosz Grzelak. 

– Jättebra frispark av Sebastian. En fin räddning, sedan kom bollen och jag nöp till. Som jag har sagt innan är supportrarna i allsvenskan riktigt bra. Vi hoppas att de är tillbaka snart, säger Lustig.

Lustig i bråk med Jeahze

En uppmärksammad situation kom i slutet av den första halveken när Mikael Lustig hamnade i bråk med Hammarbys vänsterback Mohanad Jeahze som måttade en lätt skallning mot Lustig.

– Jag fick ett skott på mig och sedan en liten skön träff med huvudet. Han träffar mig inte jättehårt så klart och jag tror att domaren ser det, men eftersom vi leder med 2-0 gör han inget, säger Lustig.

– Det är inte jättefarligt liksom, men uppsåtet är att han försöker dra en lätt skalle i ansiktet. Jag har inte läst domarreglerna inför i år men jag skulle tippa på att det borde varit rött.

Efter händelsen fortsatte de båda spelarna följa varandra på planen.

– Jag snackade med honom ganska mycket faktiskt. Det började när det var 0-0 och han ville spela spelet. Det tackade inte jag nej till. Vi hade mycket fokus på varandra, säger Lustig.

Mohanad Jeahze menar att Lustig bara spelade teater.

– Alltså, jag vet inte. Han spelar över, de leder 2-0 och han tar tillfället i akt och kommer emot mig, säger Jeahze.

Andersen: ”Det är pinsamt”

Jeahze fortsätter:

– Jag står på mig och jag vet inte, det ingår i fotbollen. Jag bryr mig inte. Han försökte psyka mig.

Hur då?

– Målfirandet och så. Men han kommer få tillbaka. Det är upp till var och en hur man firar ett mål. Vi får försöka rädda upp det här året. Vi har nio matcher kvar. Vi får hoppas på det bästa.

Lustig skrattar när han får höra att han ”kommer få tillbaka”.

– Oh, nej, hur ska jag kunna sova nu alltså. Nej men det är kul. Ofta kan det trigga i gång en match. Det kändes som jag behövde det i dag. Efter det gick det bra, säger Lustig.

Inte heller Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen och sportchefen Jesper Jansson uppskattar Lustigs beteende.

– Deras sportchef var nere också i halvtid. Jag ska inte säga vad han sa, men jag förstår inte att det blev sådan uppståndelse, säger Lustig.

Jesper Jansson avfärdar sitt möte med Lustig som ”inget alls”.

– Jag var inte nere i något omklädningsrum. Jag gick bara förbi honom och sa att han skulle visa lite sportslighet, säger Jansson.

Han får medhåll av Jeppe Andersen.

– Alltså jag vet inte vad han gör. Han går emot Mohanad, sedan gör han något med huvudet. Det är skådespel känns det som. Det är lite pinsamt, säger Hammarbys lagkapten.

 

LÄS MER: AIK fortfarande fast i botten: ”Inte stressad”
LÄS MER: Hammarby lånar ut backen till Finland
LÄS MER: ”De behöver prestera på sin allra högsta nivå”expressen

Related posts

lämna en kommentar