Bygg seniorboende i Årsunda – vi vill åldras på hemorten


PRO Årsunda har via bland annat insändare påtalat bristen av seniorboende i varierande form. För några år sedan deltog Stefan Lundkvist, vd Sandvikenhus, vid en månadsträff och lovade att då Järbo fått nya boenden var det Årsundas tur. Nu har Järbo fått ett antal boenden, men någon byggnation i Årsunda har vi inte sett, än mindre hört talas om.

Nu har vi i PRO Årsunda med 300 medlemmar tröttnat. Det finns intressent som gärna sätter igång att bygga om kommunen skjuter till mark. Det är konstigt att privata initiativ stoppas av kommunledningen. Ett samarbete vore väl bästa lösningen.

Återigen, höj blicken och se att det finns mycket att önska från oss utanför tätorten. Vi vill åldras på hemorten och släppa våra hus och bostadsrätter till barnfamiljer. På så sätt kan förskola och skola finnas kvar och vi håller liv i en levande landsbygd. Det mår alla bra av – även de som bor i tätorten!

PRO Årsunda                  

Sylvia Bodin, ordförandearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar