Henrik Stenson sågar greenerna – byggda för en annan tid


Henrik Stenson hade två tuffa dagar på US Open.
Den svenske stjärnan trivdes inte på greenerna.
– Greenerna är hundra år gamla, säger han till Svensk Golf.

Foto: Bildbyrån

Henrik Stenson har de senaste åren inlett en ny karriär. När Öster by Stenson den 3 augusti i fjol slog upp portarna på Österåker var det den första banan som stjärnan ritat.
När han efter den första rundan talade med Svensk Golf sa var han inte nådig i sin kritik av US Open-banan Winged Foot. Stenson menade att banan var skapt för en annan tid och att de numera så snabba greenerna inte rimmar väl med de kraftiga onduleringarna.
– Det är en gammal bana. Greenerna är 100 år gamla. Jag vet att de blivit restaurerade till hur de såg ut en gång i tiden när det var nio på stimpen. Inte 13 som det var idag.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Open

”Svårare än på Augusta”

Stenson gick den första rundan fyra slag över par och kämpade under fredagen för att klara kvalgränsen.
En eagle på hål nummer 9 förbättrade chanserna – där sänkte Stenson en riktig monsterputt (se den nedan). Där tog dock det roliga slut. Tre dubbelbogeys de sista nio hålen gjorde att Stenson landade på totalt +11 och hade spelat färdigt för veckan.
– Puttningen är extremt svår. Jag skulle säga att det är svårare här än på Augusta. Det är också bara början på veckan. Man kan göra det här mycket svårare och om det blir hårdare och snabbare kommer det knappt att finnas en flaggplacering.

Bättre gick det för Alex Norén som efter två rundor är +6 och tio slag efter ledande Patrick Reed.


Henrik Stenson two eagles on the day pic.twitter.com/835zZFq6UA
— Bob Pompeani (@KDPomp) September 18, 2020

LÄS MER: Pryltest – så bra är Titleist nya Tour Speed

expressen

Related posts

lämna en kommentar