Bondens marknad, Familjelördag med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Bondens egen marknad på Stortorget i Gävle lördag kl.10-14. Marknader kommer att hållas varje lördag till 3/10

I Strömsbro kyrka. Kl. 18:00 Musik vid helgsmål. Med Jonshultkvartetten och Krister Andersson, klarinett. Mozarts klarinettkvintett samt musik ur Borodins stråkkvartett nr 2. Max 50 personer i kyrkan, insläpp från kl. 17:30.

Cirkusperspektiv. Circus Meets Visual Arts 19.09.20 – 04.10.20. Vernissage 19.9 kl.12- 16. Invigning KL. 12 och 14. Observera endast föranmälan och begränsat antal platser. Mejla malva.molund@gavle.se. Ange namn och önskad tid. Utställningen invigs av Helene Börjesson ordförande Kultur- och fritidsnämnden Gävle kommun. Kurator Marie-Andrée Robitaille är på plats tillsammans med Hanna Krantz, enhetschef Konst och Kultur. Bistron är öppen för förtäring, Konstcentrum kommer ej att hantera eller bjuda på livsmedel. Performance sker i samband med invigningarna kl. 12.00 och 14.00.

VALBO

Äventyrshuset Alborgen. Vi har öppet fredagar samt lördagar 10.00 – 16.00. Övriga tider enligt överenskommelse.

RADIO GÄVLE

102,7 MHz

16.00 – 17.30 Radio GSK Finska klubben i Gävle

18.00 – 19.00 Radio GSK: Finska Rocktimmen med Mikael Persson (repris från föregående vecka)

SANDVIKEN

Familjelördag: Dans + slagverk= sant. Kom och rör på kroppen tillsammans med Kulturskolans dans- och slagverkslärare. Från 3 år. Fri entré med biljett. Kl 12.00, Utomhus (innergården bakom Musikverket, Kulturcentrum Sandviken).

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Parallella sagostunder. Sagostund på tigrinja och svenska. Bhrane och Lotta läser ”Pippi i Humlegården”. Kl. 10.30 Biblioteket i Skutskär.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Måleri av Mats Åkerman med utställningen “Sällsamma resor i den Svagiska Unionen”. Vernissage 12.00 – 15.00. Utställningen pågår t.o.m. 3/10. Övriga tider: Vardagar 10-18, lördagar 10-13. Profilen Konst & Ram, Nygatan 38.

Utställning med AC Landelius i Galleri K med grafik och måleri. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Tolv konstnärer från Ateljéföreningen Gaffel ställer ut i fönstren på Folkteaterns foajé. Beskådas Corona-säkert utifrån dygnet runt. Öppet alla dagar t.o.m. 21 september.

Samlingsutställningen (Joint Art Show) på Little Art Cakery i Gävle. 29 konstnärer; lokala, nationella och internationella visar två verk vardera. Pågår 5-27 september, öppet alla dagar11-16, helger 12-17 utom måndag.

Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. Ett initiativ av den lokala poeten och konstnären Liselotte Fluhr i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Sätra bibliotek.

Man ser upp är en digital utställning som kan upplevas på www.manserupp.se. I utställningen får publiken i en film, av Gävlefotografen Michael Tebinka, uppleva Sean Henrys verk Man looking up och lyssna till nyskrivna texter av studenter från Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, i en uppläsning av Folkteatern Gävleborg. 13 maj – 30 september.

Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. I Rettigs Konstsalar möter du mästerverk av Alexander Roslin, Marcus Larson, Jenny Nyström, Carl Larsson, Bror Hjorth, Siri Derkert, Göteborgskoloristerna, Staffan Hallström, Ola Billgren, Lena Cronqvist och Annika von Hausswolff och många fler. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Vad är arkeologi och vad gör en arkeolog? Smaken & kapitalet. Hedvig Ulfsparres liv och textilsamling. Historien händer här. Vi lyfter fram några viktiga händelser, platser och personer ur länets historia. Om Sveriges snabba omvandling från jordbruksland till industriland efter 1850. Hur skogen och närheten till havet har format Gävleborgs historia och bidragit till Sveriges utveckling. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader – allt från Hedvig Ulfsparres samling. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Gävle Fängelsemuseum. Öppet Tors – fre – lör kl. 12.00 – 16.00.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Galleri Lars Palm, Fredriksgatan 35. Maria Dahlén ”Sitegeist”. Teckning och skulptur. Maria har under sommaren deltagit i vårt residensprogram för unga ”Konstnär i Huset” Under vistelsen på Galleri Lars Palm har hon använt galleriet som sin ateljé. Nu visar hon en utställning med sommarens arbete. På grund av rådande pandemi tar vi emot 3 besökare åt gången i galleriet. Tänk på att inte besöka oss om du är sjuk! Öppet kl 12-16. Galleriet öppet vid förfrågan till gallerilarspalm@backbeatbolaget.se

Utställning: ”365 porträtt av Jari” – Catti Brandelius. Mellan 2017-2020 har Brandelius tecknat porträtt av Jari i ett flertal tekniker; film, musik, seriestrippar, teckningar och textila verk. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum (Vi tar ansvar och håller avstånd!) Kl 12-15.

Utställning: Handbok för superhjältar. Tillgången, Sandvikens folkbibliotek. Kom och se en utställning om hur den populära boken Handbok för superhjältar blev till! 31 aug –20 sept. Samma öppettider som biblioteket.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Kl 12.00-16.00 Johan Thunberg visar Nya målningar i ateljen på Laxön Älvkarleby. Ny akvareller från Örnsten, Axmar hamn, Kusön bla. Acrylmålningar från kust och inland med ljuset. En speciell teknik, johanthunberg.se I Gästgalleriet Ingela Tägtström, Åsa Larsson Målningar.

Fotoutställning Laxön. 34 fotografer ställer ut med blandade motiv. Bilderna är utomhus och står på stafflier. Utställningen pågår hela sommaren, juli-september.

Utställning Artquilt av Kerstin Andersson. Målar med tyg och tråd istället för färg och pensel. Ställer ut hela september på Café Furiren. Öppet alla dagar 11-16 torsdagar till 19.

Konstutställning – Roya Rahbar. Hon har ställt ut i Tehran, Mashhad och Uppsala. Nu har turen kommit till Älvkarleby kommun, där hon arbetar och bor, att få njuta av hennes abstrakta, starka målningar. 8 september – 3 oktober. Biblioteket i Skutskär.

ÖSTERBYBRUK

Natasha Dahnberg, akvarell och mixed media. Sadelmakarlängan, Onsdag- fredag: 12-18, lördag-söndag: 11-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar