Björn Borgs Ferrari till salu – säljs på Blocket


Björn Borg och den dåvarande kärleken Jannike Björling väckte stor uppmärksamhet när de rullade fram i sitt exemplar av Ferrarin, som då var en av världens mest eftertraktade lyxbilar. Borg köpte bilen 1985 då han hade lagt racketen på hyllan – med totalt elva grand slam-titlar på sin meritlista. 

Nu, 35 år senare, ligger den ute till salu. Sportbilsfirman von Braun Sportscars säljer den klassiska bilen för 1 465 000 kronor på Blocket. 

– Jag har fått några bud som har varit lite lägre, med de buden har inte ägarna accepterat. Men jag tror den kommer att säljas. Det är kul när det finns lite proveniens i bilarna givetvis, säger Torbjörn von Braun, vd på bilfirman. 

Björn Borg sålde lyxbilen 1990 

– Att Borg har haft den betyder mycket. Därför blir det ett premiumpris. 

Ferrarin låg även ute till salu under januari 2019. 

– Ferrarin är i ett väldigt bra skick. Det är en av de finaste 308:orna vi har haft. Den borde hamna bredvid vaxdockan på Björn Borg. 

Björn Borg sålde lyxbilen 1990 och hade då kört Ferrarin drygt 2000 mil. Sedan dess har bilen haft flera ägare som tagit väl hand om bilen. 

Köparen av bilen får även ett skräddarsytt väskset från det italienska lyxmärket Schedoni. Borg valde dock att plocka ut en av väskorna – för att få plats med sina tennisracketar.expressen

Related posts

lämna en kommentar