Basketstjärnan Maya Moore har gift sig med mannen hon ville rentvå


Den tidigare basketstjärnan meddelade i februari 2019 att hon skulle lämna proffsbasketen för att i stället engagera sig i processen för att få Jonathan Irons, 40, frigiven från fängelset. 

Han var dömd till 50 års fängelse för inbrott och misshandel 1997, efter att en husägare i Missouri utsattes för inbrott och blev skjuten två gånger. 

Fingeravtryck förändrade bevisläget

I mars meddelade en domare att Irons skulle friges, efter att fingeravtryck hade hittats på brottsplatsen som inte tillhörde honom. Domen hade redan tidigare ifrågasatts eftersom Irons dömdes mot sitt nekande och att det samtidigt saknades bevis som kunde binda honom till platsen. 

Maya Moore var en av de mest tongivande rösterna kring kampen för att få honom frikänd på samtliga åtalspunkter.

Sedan Irons släpptes från fängelset i juli, efter drygt två decennier, har paret nu berättat att de har gift sig under sommaren. 

”Försöker hämta andan”

I ”Good Morning America” säger Maya Moore: 

– Vi ville tillkännage i dag att vi är superexalterade över att fortsätta det arbete vi har gjort tillsammans, men göra det som ett gift par, säger Moore i tv-programmet. 

Hon berättade också att hon ännu inte vet hur hennes eventuella framtid inom basketen ser ut.

– Just nu försöker jag hämta andan från den här långa, långa kampen. Det finns mycket som är osäkert för oss just nu, säger Moore. 

När Moore meddelade att hon skulle lämna basketen hade hon varit en av världens bästa spelare och tog bland annat två OS-guld och två VM-guld med USA, samt vann fyra WNBA-mästerskap med Minnesota Lynx. expressen

Related posts

lämna en kommentar