Ibland gör Nyamko Sabuni bra saker också


Det är lätt att klaga på Liberalerna, mycket lite av partiets prestationer har de senaste åren handlat om att göra Sverige bättre. Man har tvingat igenom skattesänkningar för de allra rikaste svenskarna, man har lyckats förstöra skolan och sänkt de svenska elevernas Pisa-prestationer till rekordlåga nivåer och man har inte på riktigt tagit striden mot Sverigedemokraterna.

Men ibland händer det bra saker också.

En sådan är att Liberalerna tvingat in en höjning med 3,5 procent av den så kallade schablonersättningen till personliga assistenter i budgeten, vilket kommer ge Sveriges personliga assistenter möjlighet till en välbehövlig löneökning och förbättrade villkor.

Pengar av den här typen är viktiga, precis som Nyamko Sabuni konstaterar. Det är politik och pengar som gör skillnad till det bättre i människors liv på riktigt.

I en tid när assistansen främst beskrivs som en bankomat för kriminella nätverk är det ett bra besked från Liberalerna om att man ser assistansen som den frihetsreform insatsen faktiskt är.

Löner och villkor spelar roll. Att ansvara för en människas liv som personliga assistenter gör är inte ett enkelt jobb. Det är krävande och det är utmanande och det är framför allt livsviktigt.

Den personliga assistansen ger människor möjlighet till ett fullständigt liv. Reformen som Liberalerna en gång var med att driva igenom har gett funktionsnedsatta helt andra möjligheter i samhället och deras anhöriga bättre förutsättningar att orka.

Tack vare Liberalerna kommer 70 000 personliga assistenter i Sverige nu också få möjlighet till bättre villkor.

Det går nog att hoppas lite på Liberalerna trots allt.

Nu behöver de bara få styrsel på detta med att kräva skattesänkningar som urholkar den välfärd som Liberalerna trots allt faktiskt ser och förstår betydelsen av.

Att stå på rätt sida i välfärdsfrågorna är ju så vansinnigt billig politik också, i jämförelse med att hjälpa rika män i storstäderna.

Notan för höjningen av schablonersättningen? 1,5 miljarder.

Slopandet av värnskatten? 6 miljarder.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar