Dömd Sätrabilbrännare körde in i Ica-butik – fälldes av blodfläck


Händelsen utspelade sig i juli 2019. Tillsammans med en annan okänd man körde 20-åringen in genom Ica-butikens entré och tog sig in i butiken. Väl där inne lyckades inte tjuvarna få med sig något av större värde och dagen efter hittades blodspår på en av kassamaskinerna.

Blodet kunde kopplas till Gävlebon vilket var bevis nog för tingsrätten att fälla honom. 20-åringens förklaring var att han klämt sig när han hjälpt vänner att byta däck och att någon sedan tagit hans vantar och använt vid inbrottet. Det menade tingsrätten var osannolikt.

Här kör tjuvarna rakt igenom butikens entré:

Gävlebon döms även för vårdslöshet i trafik efter en vansinnesfärd genom centrala stan. Enligt vittnesuppgifter ska han vårdslöst ha kört bil i upp mot 70 km/h och varit nära att köra på en man med barnvagn i september förra året.

I somras dömdes 20-åringen till skyddstillsyn för flera brott i samband med bilbränderna i Sätra i januari. Han får ingen ytterligare påföljd utan de nya brotten räknas in i den påföljd han fick efter bilbrandsdomen. Han döms dock att betala skadestånd på nästan 400 000 kronor till Ica samt olika försäkringsbolag.

LÄS ÄVEN: Trion dömdes för bilbränder i Sätra – slipper fängelsearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar