Dennis Askling är SD, oavsett vad Åkesson säger


Jimmie Åkesson vill kontrollera energipolitiken, lagstiftningen och finanspolitiken i Sverige. Det är områdena Jimmie Åkesson vill ha inflytande över. Vet ni vad det låter som? Ett strukturerat maktövertagande av ett antidemokratiskt parti genom demokratiska församlingar.

Men Jimmie Åkesson och hans partikamrater stannar inte där. Sverigedemokraterna vill också utbilda någon form av ordningsorganisation som ska ha kortare utbildning än polisen, men rätt att bära vapen.

Om det är något som inte gör oss säkrare i Sverige så är det fler vapen i omlopp. Hur utbildningen ska se ut vet vi inte ens, vi vet bara att att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna vill bestycka ännu fler med vapen.

I veckan kunde Expressen avslöja att ett av Sverigedemokraternas framtidsnamn, Dennis Askling som är anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli och gruppledare i Haninge utanför Stockholm, uttryckt sig som en nazist.

Dennis Askling gör Sverige en tjänst. Tack vare honom får vi en unik inblick i hur Sverigedemokrater pratar med varandra när andra inte är närvarande. Eller som Askling själv uttrycker det i sitt samtal med partikamrat “Det radikala får ske bakom stängda dörrar .” Det är dock inte radikalt att uttrycka sig som en nazist.

Det är extremistiskt, samhällsförstörande och för andra livsfarligt. Det är också vad nazistiska organisationer pekas ut som av Säpo, samhällsfarlig extremism. Våldskapitalet är stort och målet är trots allt krossa demokratin.

Vad Jimmie Åkesson ska göra med all den makt han vill ha går bara att gissa sig till. Men med partikamrater som uttryckligen skriver att SD inte kan visa sin rätta natur offentligt är det inte heller särskilt svårt att gissa vad det är Åkesson och SD ser framför sig.

Vad Sverigedemokraterna säger är inte lika viktigt som vad Sverigedemokraterna inte säger. Ingen som har för avsikt att stöpa om Sverige till en auktoritär nattväktarstat skulle någonsin informera väljarna om det i förväg. Trots det är den ständiga motfrågan från Jimmie Åkessons sympatisörer “Var i partiprogrammet står det att Sverigedemokraterna är rasister?”. Det är ett duktigt naivt sätt att förhålla sig till något parti över huvud taget på. Lika naivt är det att som Expressens ledarsida tro att SD är ett parti som faktiskt över huvud taget kan städas upp på riktigt. Dennis Askling är SD, antingen accepterar man det, eller så gör man det inte.

Ulf Kristersson och Ebba Busch vill bli beroende av Sverigedemokraterna. Förmodligen finns det någon form av tro om att man kan tygla SD. Det trodde naiva politiker i Tyskland också.

Det finns förmodligen även inslag av självbedrägeri inom Moderaterna och Kristdemokraterna som går ut på att intala sig att Sverigedemokraterna är ett parti precis som alla andra partier.

Ulf Kristersson måste ge väljarna besked. Tänker han samarbeta med ett parti där medlemmar och höga företrädare uttrycker sig som nazister, eller inte. Tänker han ge Jimmie Åkesson ministerposter eller inte om han skulle ha makten att bestämma över det?

På de frågorna finns bara ett enda rätt svar om Ulf Kristersson faktiskt är demokrat.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar