Jarnos tioåriga dotter blev rånad av tre äldre pojkar utanför Parkbadet: “Hon var väldigt skärrad”


Mitt på dagen under söndagen hade Jarno Harjulas tioåriga dotter precis slutat sin simträning och skulle gå hem. Tillsammans med en kompis gick hon ut genom dörrarna på Parkbadet, och där mötte de tre pojkar i 13-årsåldern, med buffar uppdragna över ansiktet.

– Hon berättade att hon och kompisen blev skraja. Pojkarna sa att de skulle spöa henne om hon inte gav dem telefonen, och att de skulle ta reda på var familjen bor och ta oss också. Det är sådana tunga hot till en tioåring, säger Jarno Harjula.

Flickan lämnade över telefonen och de båda sprang från platsen hem till kompisen.

– Hon är ju bara tio år, så vad ska hon göra? Vi har sagt till barnen och att man ska lämna över telefonen, om man skulle hamna i det läget. De började springa hem till kompisen efteråt och gjorde det jättebra båda tjejerna, säger han.

Där ringde dottern honom och berättade vad som hade hänt.

– När hon ringde till mig spärrade jag hennes telefon och använde Hitta min iphone. Jag skrev “Vi kommer att ta dig”, och mitt telefonnummer. Då blev de nog skraja, säger han.

Kort där efter blev Jarno Harjula uppringd av en person som hade hittat telefonen kastad i en buske.

– Det var ju bra att den kom tillbaka, men det är materiella saker. Det är ju känslan som värst. Man vill ju inte att hon ska vara rädd för att röra sig på stan, säger han.

Efter händelsen delade hans fru ett inlägg på sociala medier om det som hänt och skrev bland annat: “Jag är så heligt förbannad så jag kokar! Ska inte våra barn kunna vistas ute på ljusa dagen utan att bli hotade och rånade! Det är ett jävla trauma för en tioåring att vara med om något sådant. Polisanmälan är självklart gjord och jag hoppas dom jävlarna åker fast!”

Jarno Harjula upplever att det har förekommit många små brott och även en del skadegörelse i centrala Sandviken under den senaste tiden, men han vet inte om det är samma personer som rånade hans dotter.

– För två veckor sedan slog de sönder fönsterrutor och det har eldats soptunnor. Det här är den tredje anmälan inom ett år som jag gör. Det börjar spåra ur. Det finns ju inga gränser för de här killarna, säger han.

Enligt honom är personerna kända av polisen sedan tidigare, men under måndagen hade polisen ännu ingen misstänkt för rånet.

Han vill uppmana föräldrar att ha bättre kontroll på sina barn.

– På något sätt så vill jag vädja till föräldrar att hålla koll på ungdomar och kolla i fickorna, så att de inte har något vasst eller annat. Fråga varför de har halsdukar och tillåt inte yngre att vara ute sent. Det här ingår i föräldraansvaret i min värld.

Jarnos dotter blev tagen av händelsen, och han berättar att det blev verkligt för henne senare samma kväll. Under tisdagen var den första simträningen sedan rånet.

– Det är sorgligt att det händer där. Hon var väldigt skärrad på kvällen, och jag hoppas att hon vågar gå till simhallen. Vi kommer att följa med henne, säger han.

Flickan som blev rånad vill inte berätta om händelsen i tidningen, men har godkänt att hennes pappa berättar.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar