Bäckis taggad med Laviolette som ny coach


LOS ANGELES. Så var det klart, Peter Laviolette blir ny coach för Washington Capitals.

Ingen skräll, då hans namn hade nämnts i förhandssnacket tillsammans med två andra veteraner i ligan – Mike Babcock och Gerald Gallant.

Capitals general manager Brian MacLellan sa redan när han sparkade Todd Reirden efter fiaskot i första rundan av slutspelet att den nye tränaren skulle ha erfarenhet från många år i NHL.

– Det känns som ett bra val. Laviolette har varit med länge och har erfarenhet från ligan och Stanley Cupspel, säger Nicklas Bäckström till SportExpressen.

Capitals åkte ut mot New York Islanders i åttondelsfinalen med 4-1 i matcher.

Det var en stor besvikelse för mästargänget från 2018 med stjärnor, som Alexander Ovetjkin, Nicklas Bäckström, John Carlson, Jevgeni Kuznetsov, Braden Holtby, Tom Wilson och T.J. Oshie.

– Vi var inte tillrckligt bra, helt enkelt. Gnistan var inte där, vi var inte tillräckligt hungriga. Så vi måste rannsaka oss själva, säger Bäckis nu några veckor senare.

Han är tillbaka i den amerikanska huvudstaden efter ett snabbesök hemma i Sverige.

På frågan om han tror att Washington Capitals har materialet för att orka med en ny sväng till Stanley Cupfinalen, svarar Bäckis:

– Absolut. Se på Dallas, som också har många rutinerade spelare. Det gäller att ha den där mixen av äldre och erfarna spelare ihop med unga talanger. Allt handlar om att hitta en bra balans.

x Är du själv taggad inför den kommande säsongen under Peter Laviolettes ledning?

– Jag är taggad. Vi har alla här lite revansch att se fram emot. Den förra säsongen blev konstig med spelavbrottet i mars på grund av coronan, där vi blev lediga ett långt tag. Jag hoppas att vi får spela hela säsongen kommande vinter, oavsett när den nu börjar.

x Har du semester nu eller är du igång och tränar?

– Jag har kört igång försäsongsträningen. Dee är lite knepigt just nu, då vi inte får använda Capitals träningsanläggning. Men jag och Carl Hagelin har hittat ett gym härute i Arlington, där vi kan hyra in oss och träna. Sedan har jag utrustning också hemma i garaget, så det är full fart, säger Bäckis.

Han åkte på en smäll i första mötet med New York Islanders i Toronto-bubblan och tvingades vila från spel under några matcher i åttondelsfinalen.

– Men jag mår bra nu. Allt är okej, säger Bäckis.

XXX

Peter Laviolette, 55, som varit NHL-tränare i 18 år, coachade Carolina Hurricanes till mästartiteln 2006.

Han tog Philadelphia till final 2010 (förlust mot Chicago) och nådde Stanley Cup finalen på nytt 2017 med Nashville (förlust mot Pittsburgh).

Han fick sparken efter sex säsonger i Nashville den 6 januari i år och ersattes av John Hynes från New Jersey Devils.

Laviolette säger till nhl.com att han ser fram emot att flytta till Washington och få chansen att coacha det namnkunniga laget och framför allt Ovetjkin.

– Jag ska inleda samtal med spelarna inom kort och först på listan är Ovetjkin. Han är en kapten som bryr sig om spelarna och laget, så det ska bli ett nöje att få jobba med honom.expressen

Related posts

lämna en kommentar