Det händer 14 september: Musiklek, promenader med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Kl. 10.00 Träffpunkt Hagaström anordnar Tipspromenad och fika i Hagaström. Träff vid Hagaströms IP, Basvägen 25. Kl. 13.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Boule i Nobelparken, S. Slottsgatan 14. Bouleklot finns att låna.

Prova på i musikgrupper hos Folkdanslaget Rillen på Röjningen i Sätra. Stränggänget kl 16.00. Vi spelar cittra, gitarr och ukulele och sjunger tillsammans. Alla instrument är välkomna. Spelsugna kl 18.00. Mest fioler. Vi spelar ofta folkmusiklåtar från Gästrikland med omnejd.

Sista anmälningsdag den 14/9 till promenadgrupp för seniorer i Stenebergsparken på Brynäs, fem torsdagar med start den 17/9 kl 11.00. Anmäl dig till 026-662940, anmälan obligatorisk – begr antal platser. Ledare Håkan Vidman.

I Mariakyrkan i Sätra. Kl. 13:00-14:30 Promenera tillsammans. Samling i Mariakyrkans nedre ingången, mot bäcken och promenerar sedan tillsammans på säkert avstånd mellan varandra. Gemensam fika utomhus efteråt där kyrkans personal bjuder på kaffe. Medtag eget fikabröd. Ingen föranmälan utan du är välkommen när du kan och vill.

I Strömsbro. Kl. 10:00 Musiklek i parken. Måndagar fm i september och oktober. Lekparken Magasingatan/Brännerigatan. Sångstund kl. 10:00. För barn 0-5 år med vuxen. Vi bjuder på kaffe/te/saft/vatten. Ta med eget tilltugg om ni vill. I Körrummet, Strömsbro kyrka. Kl. 16:00 Barnkören Diamanterna för årskurs 1-3. I Strömsbro kyrka. Kl. 16:00 Juniorkören Abantwana. I Strömsbro församlingshus. Kl. 18:00 Ungdomskören Vox Novum.

Anonyma Ensamma är en gemenskap av kvinnor och män som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem – ensamhet. Det enda villkoret för att delta i AE är en uppriktig önskan om fler och varaktiga relationer. Vi träffas varannan måndag kl 18-20 i Kyrkans hus, kaplansgatan 1.

FORSBACKA

Slöjdcafé för barn. Kom och lär dig slöjda och handarbeta efter skolan, för barn 8–10 år, drop-in. I samarbete med Gästriklands Hemslöjdsförening. Forsbacka bibliotek kl. 15-17.

RADIO GÄVLE

102,7 MHz

13.00-14.00 Seniorradion: Seniorblues med Sven Erik Lundberg (repris).

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Tolv konstnärer från Ateljéföreningen Gaffel ställer ut i fönstren på Folkteaterns foajé. Beskådas Corona-säkert utifrån dygnet runt. Öppet alla dagar t.o.m. 21 september.

Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. Ett initiativ av den lokala poeten och konstnären Liselotte Fluhr i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Sätra bibliotek.

Man ser upp är en digital utställning som kan upplevas på www.manserupp.se. I utställningen får publiken i en film, av Gävlefotografen Michael Tebinka, uppleva Sean Henrys verk Man looking up och lyssna till nyskrivna texter av studenter från Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, i en uppläsning av Folkteatern Gävleborg. 13 maj – 30 september.

Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. I Rettigs Konstsalar möter du mästerverk av Alexander Roslin, Marcus Larson, Jenny Nyström, Carl Larsson, Bror Hjorth, Siri Derkert, Göteborgskoloristerna, Staffan Hallström, Ola Billgren, Lena Cronqvist och Annika von Hausswolff och många fler. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Vad är arkeologi och vad gör en arkeolog? Smaken & kapitalet. Hedvig Ulfsparres liv och textilsamling. Historien händer här. Vi lyfter fram några viktiga händelser, platser och personer ur länets historia. Om Sveriges snabba omvandling från jordbruksland till industriland efter 1850. Hur skogen och närheten till havet har format Gävleborgs historia och bidragit till Sveriges utveckling. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader – allt från Hedvig Ulfsparres samling. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Utställning: Handbok för superhjältar. Tillgången, Sandvikens folkbibliotek. Kom och se en utställning om hur den populära boken Handbok för superhjältar blev till! 31 aug –20 sept. Samma öppettider som biblioteket.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Fotoutställning Laxön. 34 fotografer ställer ut med blandade motiv. Bilderna är utomhus och står på stafflier. Utställningen pågår hela sommaren, juli-september.

Utställning Artquilt av Kerstin Andersson. Målar med tyg och tråd istället för färg och pensel. Ställer ut hela september på Café Furiren. Öppet alla dagar 11-16 torsdagar till 19.

Konstutställning – Roya Rahbar. Hon har ställt ut i Tehran, Mashhad och Uppsala. Nu har turen kommit till Älvkarleby kommun, där hon arbetar och bor, att få njuta av hennes abstrakta, starka målningar. 8 september – 3 oktober. Biblioteket i Skutskär.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar