Cecilia Braekhus tillbaka – möter Jessica McCaskill igen


Resultatet chockade boxningsvärlden. Efter 36 raka segrar föll Cecilia Braekhus mot amerikanskan Jessica McCaskill den 16 augusti, och förlorade alla sina mästarbälten. 

Det har varit oklart om norskan skulle fortsätta sin karriär efter den överraskande förlusten. 

– Om detta var min sista match i karriären så är kan jag ändå lämna boxningsringen och konstatera att jag har gjort mycket för damboxningen i världen, sa Braekhus efter fajten. 

Men nu står det klart att Braekhus får chans till revansch mot McCaskill. I ett pressmeddelade som VG tagit del av, kommer ett returmöte att arrangeras i början av 2021. 

Cecilia Braekhus och McCaskill möts igen

– Jag ville inte lägga av efter den sämsta matchen i min karriär. Det är jag skyldig mina fans. Om det hade varit en match där jag förlorat mot en bättre boxare, varit i mitt livs form och gett allt så hade det varit kanon, jag hade kunnat lägga av. Men så var inte situationen här, säger Braekhus i pressmeddelandet. 

Jessica McCaskill: 

– Jag har aldrig sett någon i boxningshistorien komma tillbaka så snabbt efter att ha lagt av. Vi visste att hon skulle komma tillbaka och att det bara var en fråga om tid. 

 

LÄS MER: ”Jag fick gåshud och skrek rakt ut!”expressen

Related posts

lämna en kommentar