Dylan Groenewegen orsakade kraschen skadade Fabio Jakobsens


Det var den 5 augusti som olyckan var framme. Under en World Tour-tävling i Katowice kraschade nederländska cyklisten Fabio Jakobsens våldsamt.

Landsmannen Dylan Groenewegen som sågs lämna sin bana och tvinga in Jakobsen mot stängslet pekades ut som skyldig.

Själv tog han fullt ansvar för incidenten.

– Det är en tävling och mitt misstag var att lämna min bana. Jag hade aldrig kunnat förutse att det skulle sluta så här, nu kan jag endast hoppas på en snabb återhämtning för Fabio, sa Dylan Groenewegen tidigare i en intervju.

Jakobsen vaknade ur sin koma två dagar efter olyckan och det är osäkert om han någonsin kommer kunna återvända till sporten.

”Lever med konsekvenserna”

Groenewegens misstag har rört upp många känslor. 

Han borde sättas i fängelse. Det är ett kriminellt beteende”, skrev bland annat Patrick Lefevere, stallchef i Jakobsens team.

Tidningen Blick beskriver hur olyckan ”förvandlade honom till världens mest hatade cyklist på några sekunder”.

Martin Berkhout, som representerar de båda cyklisterna, berättade i nederländsk tv hur 27-årige Groenewegen påverkats av det som hänt.

– Det finns bara förlorade i det här fallet. Dylan får mental hjälp för han har fått te emot mycket, speciellt på sociala medier. Vi har aldrig upplevt det inom cyklingen, säger han enligt Blick.

Och fortsätter:

– Han tar emot hot varje dag. Det återstår att se om det kommer att minska. Det är inte så han känner sig bekväm, han lever mycket väl med konsekvenserna av den kraschen.

LÄS MER: Vill fängsla stjärnan efter skräckbildernaexpressen

Related posts

lämna en kommentar