Caijsa Hennemann vann första proffstiteln


Efter att enbart ha spelat nationella tävlingar har Sveriges stora framtidshopp Caijsa Hennemann åter gett sig ut i världen för att spela på de internationella tourerna. Förra veckan blev det respass redan i den andra omgången i italienska Trieste. 

Men när hon spelade ITF-tävlingen (15000 dollar) i franska Saint Palais sur Mer stämde allting. Innan söndagens match hade Hennemann, som ursprungligen är från Göteborg, endast förlorat ett set. Och finalen blev en riktig nagelbitare. 

Svenskan förlorade första set med 3–6, innan hon kom tillbaka i andra som hon vann med samma siffror. I det avgörande setet blev det stor dramatik. Motståndaren, 712-rankade Drahota Szabo från Ungern, ledde tiebreaket med 6–5 och hade därmed matchboll, men Hennemann lyckades vinna tre raka bollar och den första proffstiteln var därmed i hamn. 

Räddade matchbollar

– I slutet av det tredje setet märkte jag att hon blev lite skakig på forehandsidan. Då bestämde jag mig för att använda min forehand och styra henne. Även fast jag låg under i tiebreak så visste jag att om jag följer min plan så har jag fortfarande en chans att ta det. 

Och det var precis det som hände när Hennemann slog in matchbollen, vilket betydde segersiffrorna 3–6, 6–3, 7–6 (6). 

– Det känns helt fantastiskt. Att vinna första proffstiteln har ju varit ett mål under ett bra tag, så det känns väldigt skönt att ha det avklarat. 

Spanien väntar

Caijsa Hennemann vann SM i somras och beskriver sig som en betydligt mer offensiv spelare i dag – än före coronaavbrottet. 

– Jag tror att jag är mycket mer offensiv i mitt spel. Jag kände mig bekväm med att springa hem matcher tidigare. Men det håller inte när man ska vinna större tävlingar och mot bättre spelare. Man måste själv styra spelet och vara först på bollen. Det har jag jobbat med hela året. Jag har blivit starkare, vilket betyder att jag kan styra poängen i en större utsträckning. 

Titeln betyder att Hennemann tar ett rejält steg uppåt på WTA-rankingen. Nästa vecka väntar spel i Spanien innan det är dags för några träningsveckor på hemmaplan. expressen

Related posts

lämna en kommentar