IFK Göteborg-spelarna om Roland Nilsson: ”Massor av erfarenhet”


När IFK Göteborg tränade på Kamratgården dagen efter stjärnsmällen mot Hammarby stod Roland Nilsson vid sidlinjen. Den nyblivne Blåvitt-tränaren iakttog träningspasset – men leder sin första riktiga träning under lördagen.

En dag senare möter IFK Göteborg jumbon Falkenberg på bortaplan i något som kan liknas vid en tidig ödesmatch för det Blåvitt som på allvar blivit indraget i bottenstriden efter att inte ha vunnit någon av de 14 senaste matcherna i allsvenskan.

– Det känns som att spelartruppen och ledarna verkligen har accepterat den nye tränaren med nöje. ”Rolle” har massor av erfarenhet och har dessutom varit i klubben och vet vad det innebär. Det känns tryggt, säger IFK-mittfältaren August Erlingmark, 22.

August Erlingmark i U21-landslagets match mot Italien tidigare i veckan.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Erlingmark har haft Roland Nilsson som förbundskapten i U21-landslaget.

– Jag har haft honom under fyra samlingar och det är en jättebra ledare som trycker på att kollektivet är viktigt. Även bra taktiskt och få ut det viktiga i fotboll, säger August Erlingmark och fortsätter:

– I grunden har det varit 4-4-2 men det har varit lite varianter med trebackslinje och 4-3-3. Han vill att det ska finnas en frihet också. 

Roland Nilsson kommer närmast från jobbet som förbundskapten för U21-landslaget.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Han vet vad det handlar om”

Hemvändaren Sebastian Eriksson, som skadade sig mer eller mindre direkt i återkomsten, hoppas att IFK Göteborg kan lyfta med Roland Nilsson vid rodret.

– ”Rolle” vet vad det handlar om och har varit med länge på hög nivå både som spelare och ledare. Han har varit i Blåvitt i många år också så han vet vad det handlar om, säger han.

Vad blir viktigast för honom nu? 

– Att få ihop gruppen och ett lag som kan prestera över 90 minuter och börja ta lite poäng. Men det är små, små steg som behövs för att successivt ta de stegen till att börja vinna matcher igen. Det går inte över en natt och en träning och en match. Men vi har 2,5 månader på oss så det finns tid. 

Sebastian Eriksson.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Hur är kroppen efter skadan mot Mjällby? 

– Det är ganska bra. Jag var ute på planen redan efter åtta dagar och det känns bra. Jag kan nästan göra allting och hoppas kunna vara redo om några dagar, men kanske inte till söndag. Jag tar det dag för dag. Jag har inte ont och det känns bra. Det handlar om att få upp uthålligheten i muskeln. 

Hur ser du på läget?

– Vi som individer i det här måste börja fundera och vi har ett stort ansvar. Och det kändes i dag som att det har hänt något med alla, att det som hände i går inte på något sätt var acceptabelt. Därifrån får vi börja jobba tillsammans.

LÄS MER: ”Jag har en tydlig idé om hur vi ska spela”
LÄS MER: Ett steg tillbaka mot det gamla Blåvitt
LÄS MER: Ravelli om Blåvitts val: ”Inte den här tiki-takan”
LÄS MER: Han var förstavalet i Blåvitts tränarjakt

TV: Wulcan: ”Precis vad IFK Göteborg behöver”expressen

Related posts

lämna en kommentar