David Beckham startar e-sportlaget Guild Esports


Det är väl dokumenterat att världen har riktat fokus mot e-sporten under den pågående pandemin. Det är den enda sport som har fortsatt under hela våren och sommaren genom att byta arenorna mot att spela online från kontor och hem.

En som har fått upp ögonen för det snabbt växande fenomenet är engelske fotbollslegendaren David Beckham som nu meddelar att han startar en egen organisation.

Planerna är stora.

– Guild kommer bli den första e-sportfranschisen att bli en del av Londonbörsen. Det kommer ge oss trovärdighet och kapitalet att nå vår ambition att bli en av världens tio största e-sportorganisationer inom tre år, säger ordföranden Carleton Curtis enligt BBC.

Gör Gareth Bale sällskap

Målet med börsnoteringen är att få in över 200 miljoner kronor till satsningen. De spel som Guild planerar att ha en närvaro i är Fortnite, Fifa, CS:GO och Rocket League. Laget har redan gjort klart med sin första spelare, vilket blev tyske Fifa-spelaren Niklas ”Nraseck” Raseck.

Beckham är däremot inte den enda delägaren till en e-sportorganisation i fotbollsvärlden då Gareth Bale sedan tidigare ingår i Elleven Esports.expressen

Related posts

lämna en kommentar