Detta händer i dag 10 september: Lunchmusik med Per Ahlman


ARRANGEMANG

GÄVLE

Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Hemlingbyrundan – en ny träningsrunda för alla åldrar. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar kubbspel i Brunnsparken (mellan Luthergatan och S. Stapeltorgsgatan).

Lunchmusik med Per Ahlman, orgel. Musik av Joh Seb Bach. Heliga Trefaldighets kyrka, Gävle kl 12:30​.

Digital första hjälpen. Bibliotekets personal ger handledning i hur du använder din surfplatta, mobiltelefon eller dator. Du kan till exempel få hjälp med hur du använder appar, skaffar en e-postadress eller lånar e-böcker. Andersbergs bibliotek kl. 14.

Schackklubb med Kennet. Kom och spela hos oss på torsdagar när Kennet Wik från Gävle Schackallians är på plats för att ge tips & råd. Drop-in, för alla åldrar. Begränsat antal platser. Andersbergs bibliotek kl 15:00-16:30.

Kl 10.30 Promenadgrupp. Promenera tillsammans med andra under cirka en timmes promenad. En grupp för dig som går raskare och en grupp för dig som går lite långsammare. Efteråt fikar vi och umgås tillsammans. Fikakostnad 20 kr. Samling vid Björsökyrkan – Bomhus.

VALBO

Digital första hjälpen. Bibliotekets personal ger handledning i hur du använder din surfplatta, mobiltelefon eller dator. Du kan till exempel få hjälp med hur du använder appar, skaffar en e-postadress eller lånar e-böcker. Valbo bibliotek kl. 17.

RADIO GÄVLE

102,7 MHz

09.00-11.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Mariann Minell. Varför titta på damhockey? Rolf Vingemar intervjuar Erika Grahn, Brynäs IF. Den cyklande reportern Karin Fagerlund har besökt trygghetsboendet på Pukslagarvägen i Bomhus. I Seniorradions serie med fd stadsarkitekten Gunnar Lidfeldt och Mariann Minell är turen kommen till Joe Hill parken. Krönika med Åke Sahlin. Hur ser hösten ut för PUG. Ordföranden Agneta Örtegren Ekenblad berättar. Bernt-Olov Andersson läser ur sin roman Syrenernas tid, vi har hunnit fram till avsnitt 23

17.30-18.00 Hjärtesångerna, andlig önskemusik med Roland Ericsson.

SANDVIKEN

Lunchvisning av Catti Brandelius utställning ”365 porträtt av Jari”, med konstpedagog Jan Annerborn. Fri entré! Begr. antal platser. Kl. 12.30, Konsthallen. Vi tar ansvar och håller avstånd!

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Tolv konstnärer från Ateljéföreningen Gaffel ställer ut i fönstren på Folkteaterns foajé. Beskådas Corona-säkert utifrån dygnet runt. Öppet alla dagar t.o.m. 21 september.

Samlingsutställningen (Joint Art Show) på Little Art Cakery i Gävle. 29 konstnärer; lokala, nationella och internationella visar två verk vardera. Pågår 5-27 september, öppet alla dagar11-16, helger 12-17 utom måndag.

Här kommer Maja med vänner! Möt några av barnboksförfattaren och illustratören Lena Andersons mest älskade figurer i utställningen ”Här kommer Maja med vänner”. Där finns bl.a. Maja som tycker om bokstäver och allt som växer och gror i naturen och Stina som gör strandfynd och upplever en storm med morfar i skärgården. Bomhus bibliotek. Se utställningen under bibliotekets öppettider.

Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. Ett initiativ av den lokala poeten och konstnären Liselotte Fluhr i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Sätra bibliotek.

Tredje Testamentet – Bibelns fortsättning – av Martinus. I miniutställningen “Tredje Testamentet – Bibelns fortsättning – av Martinus” visas bilder av den danske författaren och symbolmålaren Martinus Thomsen (1890-1981), kallad Martinus. Miniutställningen utgår från den större utställningen “Ett fönster mot evigheten” och handlar om de stora livsfrågorna utifrån Martinus verk Tredje testamentet. Bakom utställningen står Thor Gjörvad, som finns på plats 27–29 augusti samt 10 september kl 17–19 för att svara på frågor. Utställningen visas under Stadsbibliotekets öppettider.

Man ser upp är en digital utställning som kan upplevas på www.manserupp.se. I utställningen får publiken i en film, av Gävlefotografen Michael Tebinka, uppleva Sean Henrys verk Man looking up och lyssna till nyskrivna texter av studenter från Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, i en uppläsning av Folkteatern Gävleborg. 13 maj – 30 september.

Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. I Rettigs Konstsalar möter du mästerverk av Alexander Roslin, Marcus Larson, Jenny Nyström, Carl Larsson, Bror Hjorth, Siri Derkert, Göteborgskoloristerna, Staffan Hallström, Ola Billgren, Lena Cronqvist och Annika von Hausswolff och många fler. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Vad är arkeologi och vad gör en arkeolog? Smaken & kapitalet. Hedvig Ulfsparres liv och textilsamling. Historien händer här. Vi lyfter fram några viktiga händelser, platser och personer ur länets historia. Om Sveriges snabba omvandling från jordbruksland till industriland efter 1850. Hur skogen och närheten till havet har format Gävleborgs historia och bidragit till Sveriges utveckling. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader – allt från Hedvig Ulfsparres samling. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Gävle Fängelsemuseum. Från och med den 3 september har vi endast öppet Tors – fre – lör kl. 12.00 – 16.00.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Utställning: Handbok för superhjältar. Tillgången, Sandvikens folkbibliotek. Kom och se en utställning om hur den populära boken Handbok för superhjältar blev till! 31 aug –20 sept. Samma öppettider som biblioteket.

Utställning: ”365 porträtt av Jari” – Catti Brandelius. Mellan 2017-2020 har Brandelius tecknat porträtt av Jari i ett flertal tekniker; film, musik, seriestrippar, teckningar och textila verk. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum (Vi tar ansvar och håller avstånd!) Kl 12-19.

SKUTSKÄR/

ÄLVKARLEBY

Fotoutställning Laxön. 34 fotografer ställer ut med blandade motiv. Bilderna är utomhus och står på stafflier. Utställningen pågår hela sommaren, juli-september.

Utställning Artquilt av Kerstin Andersson. Målar med tyg och tråd istället för färg och pensel. Ställer ut hela september på Café Furiren. Öppet alla dagar 11-16 torsdagar till 19.

Konstutställning – Roya Rahbar. Hon har ställt ut i Tehran, Mashhad och Uppsala. Nu har turen kommit till Älvkarleby kommun, där hon arbetar och bor, att få njuta av hennes abstrakta, starka målningar. 8 september – 3 oktober. Biblioteket i Skutskär.

ÖSTERBYBRUK

Natasha Dahnberg, akvarell och mixed media. Sadelmakarlängan, Onsdag- fredag: 12-18, lördag-söndag: 11-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar