IFK Göteborg har Roland Nilsson som huvudspår i tränarjakten


Det var inför landslagsuppehållet som IFK Göteborg valde att sparka huvudtränaren Poya Asbaghi efter att laget bara fått med sig oavgjort mot Mjällby och inte vunnit en match i allsvenskan sedan i juli. 

Efter att Asbaghi fått sparken har ryktena varit många gällande vem som skulle kunna ta över som ny huvudtränare i IFK Göteborg. 

Parterna ska ha ett möte inom kort

Enligt SportExpressens initierade källor nära IFK Göteborg har nu Blåvitt utsett en huvudkandidat. U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson. Parterna ska redan ha haft en första kontakt och även ytterligare ett möte är inplanerat inom kort. Går förhandlingarna i lås kommer Nilsson att presenteras som ny huvudtränare för IFK Göteborg inom inom den närmste veckan. 

Roland Nilsson har gjort 116 landskamper för Sverige och spelade även i IFK Göteborg under åren 1983 till 1989 och gjorde sammanlagt 127 matcher för klubben. Han har vunnit tre SM-guld med klubben och vann även SM-guld med Helsingborgs IF 1999. 

Kan presenteras inom kort 

Han vann Uefa-cupen med Blåvitt 1987 och vann även Guldbollen 1996. Han var en nyckelspelare när Sverige tog VM-brons i USA 1994 och efter en spelarkarriär i Helsingborgs IF, IFK Göteborg, Sheffield Wednesday, Coventry och Gais fortsatte han som tränare. Först i Coventry sedan i Gais och senare också i MFF och FC Köpenhamn. 

Nu har han varit förbundskapten för U21-landslaget under en längre tid och måste därmed köpas loss från Svenska fotbollförbundet om IFK Göteborg ska ta honom som tränare. expressen

Related posts

lämna en kommentar