Dejan Kulusevski om stormen efter petningen


Dejan Kulusevski fick inte starta mot Frankrike och uttryckte efter de 20 minuter han fick på planen en viss förvåning över den knappa speltiden. Dagen efter matchen valde dessutom Zlatan Ibrahimovic att ge sig in i debatten när han på Twitter kallade det för ett ”jävla skämt”. 

Det hela ledde till att Janne Andersson höll presskonferens och berättade att han hade haft ett snack med Kulusevski och att saken var utagerad inom laget.

Mot Portugal på tisdagen spelade 20-åringen från start, och imponerade. Kort efter slutsignal kommenterade han de senaste dagarnas turbulens. 

– Förstorat. Jättejätteförstorat. Jag hör spelare säga efter varje match att de vill spela, det skulle vara fel om jag inte ville spela. Men jag lärde mig någonting nytt av det också. Jag är 20 år men jag har lärt mig någonting i alla fall, säger han. 

Kulusevski: ”Det får stå för honom”

Han säger dock att det inte påverkade honom personligen alls under dagarna mellan matcherna.

– Faktiskt ingenting, det är ingenting jag kan påverka. Jag kan påverka det jag gör på fotbollsplanen. Alla som känner mig vet att jag menade ingenting illa. Jag tycker att det är lite synd att det blev en så stor grej, för det är ingen stor grej, det är jättenormalt att en spelare vill spela.

Han vill heller inte kommentera det faktum att Ibrahimovic gav sig in i diskussionen.

– Jag ser upp till honom, absolut. Det han har gjort är fantastiskt och jag är tacksam för vad han har gjort för svensk fotboll. Men jag kan inte kommentera det han säger, det får stå för honom. 

Vad har du lärt dig av all den här turbulensen?

– Jag kommer inte säga chockad. 

Kommer du bli chockad om du inte får starta nästa match?

– Det kommer jag säkert bli men jag kommer inte säga det.

 expressen

Related posts

lämna en kommentar