Bläck författarscen, utställningar med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Prova på att dansa gammeldans hos Folkdanslaget Rillen. Inga förkunskapskrav. Endast dans på utedansbana med egen partner pga corona. Kl 18.00 på Röjningen i Sätra. Prova på folkdans hos Folkdanslaget Rillen. För dig som kan gammeldans och vill utveckla och bredda dina danskunskaper. Endast dans med egen partner pga corona. Kl 19.30 på Röjningen i Sätra.

Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Tai Chi i Boulognerskogen nedanför minigolfen. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar Tipspromenad i Brunnsparken (mellan Luthergatan och S. Stapeltorgsgatan).

RADIO GÄVLE

102,7 MHz

09.00-09.30 Hjärtesångerna, andlig önskemusik med Roland Ericsson

12.00-13.00 Nostalgitoppen. Timo Heino spelar upp Tio i topp-listor från då det begav sig

17.00-18.00 MHF-radion, musikkryss med Ove Sandert

19.00-20.00 Nostalgitoppen (repris)

SANDVIKEN

BLÄCK författarscen: Emma Hamberg. Möt Emma Hamberg författare till romaner och kokböcker, illustratör och tidigare chefredaktör på Veckorevyn. Nu är hon aktuell med boken Resten av allt är vårt som handlar om ett omtumlande år i hennes liv. OBS biljett behövs! Hämtas i Kulturcentrums reception eller på webben. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Kl. 19 Sandvikens folkbibliotek, Kulturcentrum.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Nu kör vi igång bion igen. OBS! Max 50 personer i Salongen, kom ihåg att hålla avstånd. Tenet kl 19:00, 100 kr.

TIERP/SÖDERFORS

Kl 9.30 Promenad i Månkarbo med samling vid Månkarbogården. Ta med eget fika.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Tolv konstnärer från Ateljéföreningen Gaffel ställer ut i fönstren på Folkteaterns foajé. Beskådas Corona-säkert utifrån dygnet runt. Öppet alla dagar t.o.m. 21 september.

Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. Ett initiativ av den lokala poeten och konstnären Liselotte Fluhr i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Sätra bibliotek.

Här kommer Maja med vänner! Möt några av barnboksförfattaren och illustratören Lena Andersons mest älskade figurer i utställningen ”Här kommer Maja med vänner”. Där finns bl.a. Maja som tycker om bokstäver och allt som växer och gror i naturen och Stina som gör strandfynd och upplever en storm med morfar i skärgården. Bomhus bibliotek. Se utställningen under bibliotekets öppettider.

Tredje Testamentet – Bibelns fortsättning – av Martinus. I miniutställningen “Tredje Testamentet – Bibelns fortsättning – av Martinus” visas bilder av den danske författaren och symbolmålaren Martinus Thomsen (1890-1981), kallad Martinus. Miniutställningen utgår från den större utställningen “Ett fönster mot evigheten” och handlar om de stora livsfrågorna utifrån Martinus verk Tredje testamentet. Bakom utställningen står Thor Gjörvad, som finns på plats 27–29 augusti samt 10 september kl 17–19 för att svara på frågor. Utställningen visas under Stadsbibliotekets öppettider.

Man ser upp är en digital utställning som kan upplevas på www.manserupp.se. I utställningen får publiken i en film, av Gävlefotografen Michael Tebinka, uppleva Sean Henrys verk Man looking up och lyssna till nyskrivna texter av studenter från Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, i en uppläsning av Folkteatern Gävleborg. 13 maj – 30 september.

Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. I Rettigs Konstsalar möter du mästerverk av Alexander Roslin, Marcus Larson, Jenny Nyström, Carl Larsson, Bror Hjorth, Siri Derkert, Göteborgskoloristerna, Staffan Hallström, Ola Billgren, Lena Cronqvist och Annika von Hausswolff och många fler. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Vad är arkeologi och vad gör en arkeolog? Smaken & kapitalet. Hedvig Ulfsparres liv och textilsamling. Historien händer här. Vi lyfter fram några viktiga händelser, platser och personer ur länets historia. Om Sveriges snabba omvandling från jordbruksland till industriland efter 1850. Hur skogen och närheten till havet har format Gävleborgs historia och bidragit till Sveriges utveckling. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader – allt från Hedvig Ulfsparres samling. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Utställning: ”365 porträtt av Jari” – Catti Brandelius. Mellan 2017-2020 har Brandelius tecknat porträtt av Jari i ett flertal tekniker; film, musik, seriestrippar, teckningar och textila verk. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum (Vi tar ansvar och håller avstånd!) Kl 12-17.

Utställning: Handbok för superhjältar. Tillgången, Sandvikens folkbibliotek. Kom och se en utställning om hur den populära boken Handbok för superhjältar blev till! 31 aug –20 sept. Samma öppettider som biblioteket.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Konstutställning – Roya Rahbar. Hon har ställt ut i Tehran, Mashhad och Uppsala. Nu har turen kommit till Älvkarleby kommun, där hon arbetar och bor, att få njuta av hennes abstrakta, starka målningar. 8 september – 3 oktober. Biblioteket i Skutskär.

Fotoutställning Laxön. 34 fotografer ställer ut med blandade motiv. Bilderna är utomhus och står på stafflier. Utställningen pågår hela sommaren, juli-september.

Utställning Artquilt av Kerstin Andersson. Målar med tyg och tråd istället för färg och pensel. Ställer ut hela september på Café Furiren. Öppet alla dagar 11-16 torsdagar till 19.

ÖSTERBYBRUK

Natasha Dahnberg, akvarell och mixed media. Sadelmakarlängan, Onsdag- fredag: 12-18, lördag-söndag: 11-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar