Att vända kappan efter vinden har fått en annan innebörd i Sandviken


Knappt har röken lagt sig efter nedläggningen av Jernvallsskolans högstadium, innan nästa raketforskare dyker upp som gubben i lådan med en ny skolhusplan där giljotinen faller över flera av de populärare skolorna i kommunen, vilket ställer allt på sin spets.

LÄS MER:

LISTA: Skola för skola – så många miljoner kostar satsningen på skolbyar i Sandviken

Så kan Sandvikens framtida skola och förskola se ut – tre grundskolor i “skolbyar”

Jernvallskolan som skulle bli en trygg F–6-skola skall enligt nya planen nu istället läggas ner och bli någonting annat, oklart vad. P-O Grönberg (L) säger om den nya skolhusplanen att han känner trygghet i det arbete som som ”proffsen” har gjort. Liknande trygghet kände han när Jernvallskolans högstadium nyligen lades ner och beslutades bli en F–6-skola.

Är det samma ”proffs” som tagit fram det förslaget? Glöm inte att det enligt Erika Ågren på Tekniska kontoret inte gick att ställa baracker på varken Björksätra eller Murgården för att lösa platsbristen för de ”30 förskoleklassbarnen” i väntan på skolhusplanen som skulle komma vid terminsstarten HT2020, men det går tydligen att bygga på dessa platser nu.

Att vända kappan efter vinden har fått en annan innebörd i Sandviken. Det gäller att ha huvudet på skaft då det är svårt att hänga med i svängarna när man ena dagen säger en sak och andra dagen något helt annat. Först var det en storskola som ingen ville ha. Nu är det ”skolbyar” som Sandvikens folkvalda S, L och C anser är enda lösningen.

Att man nu som medborgare i Sandviken får möjlighet att lämna förslag till beslutet är ju gentilt, men vis av erfarenheten är det lika bra att hålla tyst för man lyssnar ändå inte.

Tvåkommatvåmiljarderarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar