Erling Braut Haaland firade mål med ”Michus” klassiska gest


Spanska fotbollsspelaren Miguel Pérez Cuesta hade en kort men framgångsrik sejour i Swansea City. Där stod han för en närmast legendarisk första säsong 2012/2013 då han gjorde 22 mål och även vann engelska ligacupen med Premier League-klubben. 

”Michus” som han oftast blev kallad var dock skadedrabbad och tvingades avsluta karriären 2017, 31 år gammal. Men säsongen för drygt åtta år sedan har satt spår i en av dagens allra största fotbollstalanger, nämligen norrmannen Erling Braut Haaland  som har spanjoren som sin stora idol. 

– Det är en ära. Jag tror att han (Haaland) kommer att bli en spelare i världsklass. Han kommer att bli en mycket bättre spelare än vad jag var, har Miguel Pérez Cuesta tidigare sagt i en intervju med Onda Cero radio enligt ESPN. 

Haaland fick signerad tröja av Michu

På vilket sätt har idoliserande av den spanska kultspelaren märkts av då? 

Erling Braut Haaland  har i flera bilder på sin Instagram taggat in Michu och i ett inlägg från 2016 så kallar sig norrmannen för den ”nordiska Michu”. Sedan dess har en hel del hänt, succéspelaren värvades till Borussia Dortmund vid årsskiftet och inledde sin första match i Bundesliga med ett hattrick inom loppet av tjugo (!) minuter. 

Trots det är Michu fortfarande 20-åriga talangens stora idol, och när det hela uppdagades så fick Haaland en signerad tröja. Spanjoren är numera sportchef i Burgos C.F. och när klubben postade bilden på Michu med tröjan så kommenterade Haaland ”Wow vilken legend”. 

https://twitter.com/ErlingHaaland/status/1231951062287966208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1231951062287966208%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.espn.com%2Fsoccer%2Fblog-the-toe-poke%2Fstory%2F4060137%2Fdortmund-star-erling-haalands-unlikely-idolpremier-league-one-season-wonder-michusends-him-gift

”Kan inte minnas att något liknade skett” 

Så att Erling Braut Haaland  valde att fira sitt andra mål i Nations League-matchen mot Nordirland på samma sätt som Michu brukade fira sina mål – är ingen slump. 

Miguel Pérez Cuesta tror dock att Haaland kommer att nå längre inom fotbollen än vad han själv gjorde. 

– Jag hade en riktigt bra säsong i Swansea…men det sättet som han har exploderad i den europeiska fotbollen, jag kan inte minnas att något liknade skett, kanske Mbappe. Han har slagit varje rekord och han är bara 19 år, sa Michu Onda Cero radio. 

Han tillade:

– Tyskland är en bra liga för honom. Dortmund är ett bra lag, men jag tror att vi kommer att få se honom i någon av de fem europeiska toppklubbarna. 

 

https://www.instagram.com/p/BInF3vphzgq/?utm_source=ig_embed

expressen

Related posts

lämna en kommentar