Degerfors slog Halmstad i superettan – leder nu serien


Det vankades toppmatch när Halmstad tog emot Degerfors. Båda lagen hade, inför matchen, 31 poäng. 

Gästande Degerfors rivstartade mötet med flera heta chanser. Närmast kom Ferhad Ayaz som rundade Malkolm Nilsson och drog i väg bollen men rutinerade Andreas Johansson hann emellan och rensade undan bollen. 

Degerfors fortsatte sedan pressa på och efter drygt en halvtimme spelad kom målet också. 

”Väldigt besviken”

Villiam Dahlström styrde in 1-0 efter ett snyggt inspel av Erik Lindell. Målet var Dahlströms sjunde den här säsongen. 

– Det är skönt att vi har 1-0 men vi förtjänar mer. Vi spelar bra och har ett par chanser som vi kunde ha gjort det bättre på, säger Dahlström i Dplay efter den första halvleken. 

– Väldigt besviken på hur vi spelar. Vi springer bara efter dem. De får göra vad de vill. Vi måste pressa högre upp. De spelar bra och vi spelar dåligt, säger Dusan Djuric. 

I den andra halvleken utökade gästarna till 2-0 när Villiam Dahlström, återigen, var påpassligt framme och prickade in hans andra mål för kvällen. Minuter senare satte Johan Bertilsson 3-0. 

Degerfors serieledare

Med kvarten kvar av matchen väckte hemmalaget liv i matchen när Rasmus Wiedesheim-Paul reducerade till 3-1 genom en straffspark. 

Halmstad pressade sedan på för ännu ett mål men kom aldrig nära. I stället satte José Segura Bonilla 4-1 i matchen allra sista spark. Därmed kliver de upp i ensam serieledning i superettan med 34 poäng efter 16 matcher. Halmstad ligger alltjämt på en andraplats, med 31 poäng efter lika många spelade matcher. 

– Vi har varit duktiga på att studsa tillbaka efter en dålig prestation. Vi pratade om att pressa dem hårdare och sen var vi skickligare med bollen. Vi var vassare och har kontroll över matchen. Tillslut vinner vi rättvist, säger Johan Bertilsson. expressen

Related posts

lämna en kommentar