AIK får ekonomiskt stöd av Den Svarta Massan


Det går alltjämt knackigt i allsvenskan för AIK. Klubben sparkade i juli tränaren Rikard Norling och tog i stället in 41-årige Bartosz Grzelak. Sedan dess har man också värvat friskt i transferfönstret. Sotirios ”Sotte” Papagiannopoulos, Bojan Radulovic, Filip Rogic och landslagsbacken Mikael Lustig hämtades in. 

Samtidigt går det fortsatt kämpigt ekonomiskt och klubbarna blöder, bland annat på grund av uteblivna publikintäkter till följd av coronapandemin, och AIK är inget undantag. 

”Vill rikta ett stort tack”

Nu står det klart att klubben får ekonomiskt stöd av supportergruppen Den Svarta Massan. Beloppet ligger på två miljoner kronor. 

– AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till medlemmar och styrelse i Den Svarta Massan. Vi har haft ett behov av att förstärka herrarnas trupp och genomföra förändringar. Den externa finansieringen är en viktig del för att kunna genomföra detta och samtidigt undvika belastning på klubbens kassa, säger AIK Fotbolls Finansdirektör Håkan Strandlund till klubbens hemsida och fortsätter: 

– Lånet från Den Svarta Massan blir därmed också ett viktigt finansiellt stöd för att hjälpa klubben igenom den rådande situationen med pandemi och spel inför tomma läktare. 

Efter 18 omgångar ligger AIK på plats 13 med 17 inspelade poäng. expressen

Related posts

lämna en kommentar