Det händer söndag 6 september: Musikunderhållning, Artist Talk


ARRANGEMANG

GÄVLE

Musikunderhållning av musikgruppen TRÄSMAK som spelar ombord på fyrskeppet Almagrundet i Gavleån på Alderholmen. Vi spelar söndag 15.00-15.45. Om det är dåligt väder flyttas musikstunden till kommande söndag 13 sept. Medverkande är Max Westin, Anders Jonsson, Kerstin Oldeen och Sören Strömberg. Fri entré. Tänk på att hålla avstånd och kom bara om du är frisk!

Prova på gillesdans med Folkdanslaget Rillen. För dig som kan gammeldans och vill prova några dansvarianter. Endast dans med egen partner pga corona. Kl 14.00 på Röjningen i Sätra.

Prova på i musikgruppen Gammeldragarna hos Folkdanslaget Rillen på Röjningen i Sätra kl 17.00. Vi är mest dragspelare, men flera instrument är välkomna. Vi spelar gärna musik som går att dansa till.

Öppet hus med slöjdutställning i Gästriklands hem­slöjdsförenings lokal, Valbogatan 46, kl. 12-16. Utställningen pågår 5-6 september.

RADIO GÄVLE

102,7 MHz

16.00-17.00 Nostalgitoppen. Timo Heino spelar upp Tio i topp-listor från då det begav sig (repris)

SANDVIKEN

Artist Talk – Catti Brandelius. Samtal med konstnären Catti Brandelius som är aktuell med sin utställning ”365 porträtt av Jari” på Konsthallen. Kl. 15, Konsthallen, Kulturcentrum. Fri entré! Begr. antal platser (20). Vi tar ansvar och följer FHM rekommendationer.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Välkommen till Konstutställning i Forsbacka bruk! Sju konstnärer under ett tak. Pia S Jagerman, Gunilla Larsson, Karin Lepistö, Mona Olsson, Ewa Szamborska, Henrik Stenman, Helen Törnhult. Kl 13:00-17:00 och 13/9 13:00-15:00. Glödgen, Stentorpsvägen, Forsbacka bruk. Vi följer rådande rekommendationer till följd av covid-19. Utställningen är i en stor, luftig gammal industrilokal på det gamla bruket.

Utställning med Gunilla Lundstedt i Galleri K. Gunilla från Falu-grafikerna visar grafik i olika tekniker. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18 Gävle.

Tredje Testamentet – Bibelns fortsättning – av Martinus. I miniutställningen “Tredje Testamentet – Bibelns fortsättning – av Martinus” visas bilder av den danske författaren och symbolmålaren Martinus Thomsen (1890-1981), kallad Martinus. Miniutställningen utgår från den större utställningen “Ett fönster mot evigheten” och handlar om de stora livsfrågorna utifrån Martinus verk Tredje testamentet. Bakom utställningen står Thor Gjörvad, som finns på plats 27–29 augusti samt 10 september kl 17–19 för att svara på frågor. Utställningen visas under Stadsbibliotekets öppettider.

Man ser upp är en digital utställning som kan upplevas på www.manserupp.se. I utställningen får publiken i en film, av Gävlefotografen Michael Tebinka, uppleva Sean Henrys verk Man looking up och lyssna till nyskrivna texter av studenter från Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, i en uppläsning av Folkteatern Gävleborg. 13 maj – 30 september.

Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. I Rettigs Konstsalar möter du mästerverk av Alexander Roslin, Marcus Larson, Jenny Nyström, Carl Larsson, Bror Hjorth, Siri Derkert, Göteborgskoloristerna, Staffan Hallström, Ola Billgren, Lena Cronqvist och Annika von Hausswolff och många fler. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Vad är arkeologi och vad gör en arkeolog? Smaken & kapitalet. Hedvig Ulfsparres liv och textilsamling. Historien händer här. Vi lyfter fram några viktiga händelser, platser och personer ur länets historia. Om Sveriges snabba omvandling från jordbruksland till industriland efter 1850. Hur skogen och närheten till havet har format Gävleborgs historia och bidragit till Sveriges utveckling. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader – allt från Hedvig Ulfsparres samling. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Utställning: ”365 porträtt av Jari” – Catti Brandelius. Mellan 2017-2020 har Brandelius tecknat porträtt av Jari i ett flertal tekniker; film, musik, seriestrippar, teckningar och textila verk. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum (Vi tar ansvar och håller avstånd!) Kl 12-15.

Galleri Lars Palm, Fredriksgatan 35. Maria Dahlén ”Sitegeist”. Teckning och skulptur. Maria har under sommaren deltagit i vårt residensprogram för unga ”Konstnär i Huset” Under vistelsen på Galleri Lars Palm har hon använt galleriet som sin ateljé. Nu visar hon en utställning med sommarens arbete. På grund av rådande pandemi tar vi emot 3 besökare åt gången i galleriet. Tänk på att inte besöka oss om du är sjuk! Öppet kl 12-16.

Utställning: Handbok för superhjältar. Tillgången, Sandvikens folkbibliotek. Kom och se en utställning om hur den populära boken Handbok för superhjältar blev till! 31 aug –20 sept. Samma öppettider som biblioteket.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Fotoutställning Laxön. 34 fotografer ställer ut med blandade motiv. Bilderna är utomhus och står på stafflier. Utställningen pågår hela sommaren, juli-september.

Utställning Artquilt av Kerstin Andersson. Målar med tyg och tråd istället för färg och pensel. Ställer ut hela september på Café Furiren. Öppet alla dagar 11-16 torsdagar till 19.

ÖSTERBYBRUK

Natasha Dahnberg, akvarell och mixed media. Vernissage. På vernissagedagen öppnar vi upp dörrarna mot framsidan i galleriet – för att förhindra trängsel vid in och utgång. Sadelmakarlängan, Onsdag- fredag: 12-18, lördag-söndag: 11-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar