Anvegård nätade på nytt – Rosengård vann mot Dif


Serieledande FC Rosengård toppar fortsatt damallsvenskan med tre poäng – detta efter seger hemma mot Djurgården under söndagseftermiddagen.

Efter en mållös första halvlek lossnade det ordenligt i andra för skånskorna. Tre minuter efter pausvilan tryckte notoriske målskytten Anna Anvegård in ledningsmålet. 

Detta var anfallarens tionde mål i årets damallsvenska vilket gör att hon bara är en balja bakom skytteligaledande lagkompisen Mimmi Larsson (som satt på läktaren och inte var tillgänglig för spel). Anvegård har nu gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

Firade som Ronaldo 

Nigerianskan Anam Imo utökade kort senare med ett skott utanför straffområdet och hon firade genom att göra Cristiano Ronaldos klassiska målgest.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid punkterades tillställningen när mittbacken Glódís Perla Viggósdóttir nickade in slutresultatet till 3-0 efter hörna.

Rosengård har nu tre raka segrar efter att tidigare besegrat toppkonkurrenterna Kopparbergs/Göteborg och Eskilstuna.

– Jätteskönt att vi vann. Det är mycket kvar att spela om och vi räknar med att Göteborg kommer göra allt för att vinna resten av matcherna. Då behöver vi också göra det, säger 1-0-skytten Anna Anvegård.

Flåsar Larsson i nacken: ”Det är ingen tävling” 

Var det nervöst i halvtid när det fortfarande var mållöst?

– Jag och nej skulle jag säga. Klart att vi hade velat spräcka nollan i första halvlek, men vi skapade ju lägen så det gällde bara att ha tålamod och inte stressa upp oss. Därför var det så klart skönt när vi fick in 1-0 tidigt i andra halvlek.

Du är uppe på tio mål nu och är i hysterisk form. Hur är känslan?

– Jätteskönt för självförtroendet att göra mål, så är det absolut. Det viktigaste är dock att vi vinner. 

Du flåsar Mimmi Larsson i nacken?

– Kul att sporra varandra, men det är ingen tävling, avslutar Anvegård med ett ödmjukt leende. 

 

LÄS MER: Fjärde raka segern för Vittsjö i damallsvenskanexpressen

Related posts

lämna en kommentar