Göteborg FC kom tillbaka – vann mot Eskilstuna efter två förluster


Göteborg FC hade gått som tåget fram till matchen mot Rosengård för två veckor sedan.

Där blev det dock förlust. När det blev stryk även mot Kristianstad i omgången efter hade den tidigare serieledaren plötsligt tappat greppet om tätplatsen i allsvenskan.

En seger mot Eskilstuna på lördagen var ett måste för att Rosengård inte skulle få chansen att rycka loss ordentligt i toppen.

Eskilstunas enda chans

Och GFC öppnade starkt. Redan i andra minuten sköt Julia Zigiotti Olme över i ett hyfsat läge.

Men det var ändå ytterst nära att Eskilstuna tog ledningen.

GFC:s norska landslagsspelare Vilde Böe Risa slarvade med en passning och plötsligt kom Ngozi Sonia Okobi i ett bra läge.

GFC:s landslagsmålvakt Jennifer Falk tog skottet och boxade sedan bort returen på mållinjen i kamp med Loreta Kullashi. 

Det visade sig bli Eskilstunas enda chans i första halvlek.

Nickade in ribbreturen

I övrigt såg det ut som så ofta den här säsongen på Valhalla IP. Göteborg FC bestämde det mesta på planen och kostade dessutom på sig att bränna en straff (Natalia Kuikka) innan målen började komma.

1–0 kom i den 19:e minuten efter ett snyggt anfall. Filippa Curmark, även hon uttagen i den svenska EM-kvaltruppen, passade snyggt fram Emma Koivisto som lyfte bollen över Eskilstuna-målvakten Cosette Jolee Morche och i mål.

2–0 kom när knappt en halvtimma hade spelats. Filippa Curmark lyfte en frispark i ribban, straffmissande Natalia Kuikka nickade in returen.

Åtta minuter in på andra halvlek hade GFC en lysande chans att punktera matchen.

Först miss, sedan mål

Julia Roddar hann upp bollen före kortlinjen och serverade Pauline Hammarlund öppet mål. Men Hammarlund tog det alldeles för lugnt och Eskilstuna-målvakten kunde nypa det tama vänsterskottet.

Pauline Hammarlund fick dock en ny chans. På en utspark från Jennifer Falk sprang hon sig fri och tryckte säkert in 3–0-målet med knappt 20 minuter kvar.

Göteborg FC höll greppet genom hela halvleken och tog en säker seger och visade att de tänker fortsätta utmana Rosengård om SM-guldet.expressen

Related posts

lämna en kommentar