Experterna oense om Kulusevskis bänkning i Nations League


Alexander Isak saknas helt i den svenska truppen i matchen mot Frankrike, den första matchen i Sveriges Nations League-äventyr. 

20-åriga Isak sliter med en skadekänning. 

– Alex har haft lite känningar, så han är inte 100 procent. Det är bättre, men inte tillräckligt bra för att spela, säger Janne Andersson till C More. 

Dejan Kulusevski, som efter sin succésäsong i Serie A flyttade till Juventus den här sommaren, får inleda på bänken. Janne Andersson formerar sitt fyrmannamittfält som följer, från vänster: Emil Forsberg, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson. 

Kritiken mot Janne för Kulusevskibeslutet

Att Kulusevski, 20, bänkas är ett hett debatterat ämne och delar upp folk i två läger. Vicki Blommé, Serie A-expert på C More, menar att Kulusevski borde få starta: 

”En spelare som löper nästan mest i ligan, som alltid tar det defensiva jobbet, som varit den bärande spelaren i ligans bästa kontringslag med sin styrka i att driva boll och leverera framspelningar, som dessutom gjort 10 mål+8 ass. Han vore väl perfekt att starta mot Frankrike? Och kom inte och snacka om pressen att starta mot världsmästarna. Han är redo för Juve, då är han redo för att starta i svenska landslaget”, skriver hon på Twitter

Hasse Backe, expert i C More även han, ”köper att” Janne formerar laget som han gör, men menar att Kulusevski – och Isak när han är redo – måste få chansen innan EM nästa sommar. 

– Kulusevski och Isak måste få spela innan EM, säger han. 

Källström backar Janne Andersson

Backes studiokollega Kim Källström menar dock att Andersson gör helt rätt. 

– Men de kommer få sin speltid. Men man behöver inte kasta in alla direkt. Sätt en halvlek, låt de spelarna som är vana sätta grunderna, sen släpper man in Kulusevski, säger han. 

– Kanske sitter vi här efteråt och säger: ”Bra coachat, att Janne släppte in Dejan i andra halvlek”.  

Janne Andersson motiverar sin laguttagning med att han vill ha balans. 

– Jag har tillgång till många bra spelare. Jag har sett till att få en bra balans. Vi har kreativa spelare, men också hårt arbetande spelare och spelare som kan låsa upp knutar. Med det sagt skulle det kunna vara lika bra med Dejan, men nu har jag valt detta. 

expressen

Related posts

lämna en kommentar