Erik Hamrén besviken efter Islands förlust mot England


Det var en händelsefattig förstahalvlek mellan England och Island, som slutade mållöst. 

Men i den andra halvleken skulle matchen tända till – ordentligt. 

England, med storstjärnor som Raheem Sterling, Harry Kane och Jadon Sancho pressade på för ett ledningsmål, och hade ett par chanser men utan att lyckas sätta dit den. 

I matchminut 70 fick dessutom Manchester City-stjärnan Kyle Walker sitt andra gula kort och blev därmed utvisad efter en tuff duell mot Malmö FF:s Arnor Traustason.

Trots spel med en man mindre sista 20 fortsatte engelsmännen pressa på för 1-0, men klockan tickade mot 90 och det stod fortfarande 0-0. 

Då uppstod den avgörande situationen. 

”Oerhört besviken”

Raheem Sterling fick bollen i straffområdet efter en hörna, och drog i väg ett skott som tog på armen på Sverrir Ingason och straff tilldömdes. Sterling klev själv fram och rullade in 1-0. 

Tre poäng säkrade? 

Nej, tvärtom! För dramat fortsatte. 

Minuter senare fick Island chansen att kvittera. Albert Gudmundsson revs ner av mittbacken Joe Gomez. Men Birkir Bjarnason sköt straffen långt över och England vann med 1–0.

Efter matchen var den isländske förbundskapten Erik Hamrén rejält besviken. 

– Detta är en av de värsta förlusterna jag har varit med om och jag har varit tränare i 40 år och förlorat många matcher. Jag är oerhört besviken, säger Erik Hamrén till isländska tidningen Morgunblaðið. expressen

Related posts

lämna en kommentar