Gävlebor får säga sitt om hur de tycker att kommunen hanterat pandemin


Totalt är det 1 600 Gävlebor som i dagarna får hem enkäten från SCB. Då får Gävleborna svara på frågor som bland annat rör skolan och äldreomsorgen. Nytt för i år är att även frågor som rör kommunens hantering av pandemin finns med.

–  Vi vill att så många som möjligt deltar eftersom svaren är ett viktigt underlag i vårt utvecklingsarbete. Tidigare enkäter visar bland annat att vi behöver satsa mer på att bygga nya bostäder, erbjuda bättre fritidsmöjligheter, förbättra vårt miljöarbete och bli lättare att komma i kontakt med. Allt det här försöker vi göra, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Förra året svarade 36 procent av de 1 600 slumpmässigt utvalda som fick enkäten hemskickad.

–  Det här året har varit speciellt med coronapandemin som påverkar oss alla. Kommunen har jobbat på bred front för att begränsa smittan. Vi har exempelvis också startat stödlinje för äldre och vi har stöttat lokala företag. Nu vill vi veta hur invånarna ser på de åtgärder som vi har genomfört för att kunna ta med det i vårt fortsatta arbete, säger Åsa Wiklund Lång.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar