Corona sätter stopp för populära Haunted Halloween – men nytt skräckrum är på gång


Sedan 2011 har det första helgen i oktober varit Haunted Halloween nere på Sandbankarna i samhället. En skräckfylld bana vid havet som funnits för både vuxna och barn. I år är evenemanget inställt på grund av smittorisk.

– Man kan ju tänka att det här är utomhus och då vi släpper i väg grupper om 6-8 personer är det ingen smittorisk. Men det vi inte kan säkerställa och garantera är att man kan hålla ett säkerhetsavstånd i den långa kön. En del har köat i fyra timmar för att vara med, säger arrangören Daniel Hallgren.

– All vår personal skulle få se till att folk stod glesare om vi genomförde evenemanget.

Arrangörerna har nu sagt att det tänkta tioårsjubileet får hållas 2021.

Hur svårt var det att ställa in?

– Det är med en tår i ögat som man ställer in, det här ligger mig varmt om hjärtat. Samtidigt måste vi göra vad vi kan i dessa tider. Det är så många event och konserter som ställs in så folk är hungriga att få göra saker. Det här hade gått att genomföra men då hade det krävts större resurser.

Men i stället ska Daniel Hallgren bygga ett “panikrum” i Folkets Hus som han äger.

– Det är en grej som kommer mer och mer. Det bygger på att det är en handfull personer som blir inlåsta i ett rum och som på en timme ska ta sig ut genom att klara klurigheter.

Hallgren berättar att det finns ett antal sådana rum redan i Sverige men att han också vill blanda in skräck i sitt bygge.

– Jag ville baka in Haunted Halloween-andan med rena skräcken. För i min värld så känner den som blir inlåst “hjälp släpp ut mig”.

Daniel Hallgren berättar att det finns 140 kvadratmeter i källaren som kan användas vid bygget. Han tänker sig tre svårighetsgrader för deltagarna där den enklaste är som Haunted Halloween mitt på dagen för sjuåringar.

– Knepigt och bara lite läskigt. Den tuffaste varianten blir givetvis tuffare och läskigare.

Daniel Holmgren utlovar en rejält omskakande upplevelse för den som vågar träda in i rummet. Holmgren säger att många andra liknande rum har en Sherlock Holmes-känsla men att det i Stockholm finns ett rum med betoning på skräck.

– Jag tog med mig familjen och gick det där. Men nja, det var väl inte så jätteläskigt. Jag vet att folk vill gå därifrån med lite darrande knän och tänka “shit, vi genomförde det här”.

När ska ni bygga rummet?

– Vi är fortfarande i planeringsstadiet, så jag törs inte lova något öppningsdatum. Rummet måste vara perfekt innan det invigs. Det kanske blir i vinter eller till våren.

Daniel Hallgren säger att “panikrummet” blir en attraktion året runt där man som sällskap bokar in sig.

Vilken säkerhet blir det kring rummet?

– Där finns kameror och det sitter en person i ett kontrollrum med monitorer som övervakar gruppen. Om de exempelvis kör fast och inte kommer vidare så kan de skrika “hjälp” vilket gör att personen i kontrollrummet viskar en ledtråd.

– Vi har också en nödutgång. Om gruppen råkar i panik kan personen i kontrollrummet trycka på nödstopp och allt tänds upp.

Daniel Hallgren ger slutligen en ledtråd hur det ska se ut i panikrummet.

– Temat kommer att bygga på militärer och zombies.

.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar