Hedvig Lindahl skadad inför Sveriges EM-kval


Landslaget skriver i ett pressmeddelande att Hedvig Lindahl ådragit sig en skada i höger knä och undersöks vidare av klubben Atlético Madrid. Skadan kan nu göra att Lindahl missar de kommande EM-kvalmatcherna mot Ungern och Island, som spelas 17 respektive 22 september. 

Lindahl fanns med i den kvaltrupp som presenterades under onsdagseftermiddagen. 

– Hedvig har ådragit sig en skada i höger knä som är under pågående utredning i hennes klubblag. Vi har dialog med medicinska teamet i Madrid och kommer få återkomma med besked kring hennes möjligheter till medverkan under vår nästa samling efter det att Atlético Madrid är klara med den medicinska utredningen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi. 

Det finns även frågetecken kring Stina Blackstenius, som tagits ut trots att hon ådrog sig en skada i ligamötet med Rosengård. 

Hela truppen:

Målvakter:

Hedvig Lindahl (Atlético Madrid), Zećira Mušović (Rosengård), Jennifer Falk (Göteborg)

Försvarare:

Linda Sembrant (Juventus), Magdalena Eriksson (Chelsea), Amanda Ilestedt (Bayern München), Nilla Fischer (Linköping), Hanna Glas (Bayern München), Jessica Samuelsson (Rosengård), Emma Kullberg (Göteborg), Jonna Andersson (Chelsea)

Mittfältare och anfallare:

Caroline Seger (Rosengård), Julia Zigiotti Olme (Göteborg), Nathalie Björn (Rosengård), Filippa Curmark (Göteborg), Kosovare Asllani (Real Madrid), Loreta Kullashi (Eskilstuna), Sofia Jakobsson (Real Madrid), Fridolina Rolfö (Wolfsburg), Lina Hurtig (Juventus), Olivia Schough (Djurgården), Mimmi Larsson (Rosengård), Pauline Hammarlund (Göteborg). 



expressen

Related posts

lämna en kommentar