Cirkusgården på Nordost utsedd till Årets bästa renoveringsprojekt: “Här lyser engagemanget starkt”


För sjätte året i rad har tävlingen Årets bästa renoveringsprojekt av Sveriges Allmännytta nu avgjorts. Vinnare denna gång blev Cirkusgården i stadsdelen Nordost i Gävle, drygt ett år efter invigningen.

– Här lyser engagemanget för de boende starkt och Gavlegårdarna visar att det går att skapa hållbar förändring. Det blir också riktigt tydligt hur viktigt samarbetet med hyresgästerna är, säger Sofia Heintz, fastighetsutvecklingsexpert på Sveriges Allmännytta och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

– Bland allt vi gjort är det viktigaste att vi har jobbat med trygghet och beteendeförändring, säger Gavlegårdarnas vd Cathrine Holgersson.

Tunabyggens renovering av bostadsområdet Tjärna Ängar, Enköpings Hyresbostäders renovering av Romberga och Svenska Bostäders ombyggnad av Kvarteret Hedvig var övriga finalister. De nominerade tävlingsbidragen betygsattes av en oberoende jury med åtta sakkunniga inom fastighetsutveckling, enligt tolv kriterier om bland annat nytänkande, hållbarhet, boendepåverkan, mötesplatser, ekonomi, energi och klimat samt bevarande av kvaliteter.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar