Angelica Bengtsson vinnare i Diamond League i Lausanne


Angelica Bengtsson imponerade från start i onsdagens stavhoppsgala, där herr- och damstjärnor gjorde upp med varandra sida vid sida på en temporär friidrottsbana i centrala Lausanne, Schweiz. 

Den svenska stjärnan var, tillsammans med den tidigare EM-guldmedaljören Holly Bradshaw, den enda hopparen som var felfri över 4,54. Bengtsson hade sedan en rivning på 5,64 och var illa ute på 4,72 – men samlade ihop sig och klarade höjden i sista försöket. 

Därefter återstod bara två hot: Holly Bradshaw och svenskan Michaela Meijer – men de båda rev och Bengtsson säkrade segern. 

Då begärde Angelica Bengtsson upp ribban på 4,84 – svensk rekordhöjd. Michaela Meijer slog svenskt rekord i Norrköping i början av augusti när hon tog sig över 4,83. 

Angelica Bengtsson tog hem DL i Lausanne

Bengtsson sprang under ribban i första försöket, rev i andra och misslyckades även i tredje. 

Men den svenska 27-åringen säkrade alltså segern i tävlingen efter sitt hopp på 4,72, vilket är nytt årbästa för hennes del. Segern är Bengtssons tredje i Diamond League-sammanhang – förra året tog hon hem Diamond League-tävlingarna i Stockholm och Rom. 

Michaela Meijer slutade fyra i tävlingen efter att ha rivit ut sig på 4,72. 

– Det känns inte riktigt som att hon har självförtroendet där. Ordningen är lite återställd, jag tycker att Bengtsson fortfarande är vår bästa stavhoppare på damsidan, säger experten Miro Zalar i Radiosporten. expressen

Related posts

lämna en kommentar