Alexander Isak om kaoset i Barcelona – och Henrik Larsson


FC Barcelona åkte ur Champions League redan i kvartsfinal och sparkade tränaren Quique Setien. 

Till råga på det har fixstjärnan Lionel Messi tröttnat på ledningen och meddelat att han vill lämna klubben. Under onsdagen uppgav argentinarens pappa att ”det blir mycket svårt” för Messi att bli kvar i Barça. Kontraktet går ut 2021, men Messi hänvisar till en särskild klausul som han menar ger honom rätt att lämna redan nu. 

Real Sociedad-anfallaren Alexander Isak är just nu i Sverige för de kommande Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal, men har noterat att det stormar runt FC Barcelona. 

– Jag tror det snackas om det överallt. Sedan blir det intressant att se hur det blir med situationen som de är i nu. Det är väldigt uppmärksammat i Spanien. Och i resten av världen antar jag, säger Isak på en presskonferens i landslagets regi. 

Alexander Isak om Henrik Larsson i Barcelona

Ronald Koeman har tagit över rollen som huvudtränare i Barcelona, och har tagit med in Henrik Larsson, som spelade två säsonger i Barcelona för 15 år sedan, i sin stab. 

– Jag tycker det är otroligt kul för svensk fotboll att Henrik Larsson får en roll i Barcelona. Det är väldigt stort, säger Alexander Isak. 

Så här sa Larsson till Fotbolldirekt när det stod klart att han kommer ingå i Barcelonas tränarstab:

– Det fanns inget att tveka över. 

Enligt spanska medier kommer ”Henke” att ha ansvar för anfallssidan, men det är alltså oklart om han kommer att träna Lionel Messi under den kommande säsongen. 

I början av året rapporterade flera spanska medier, bland annat El Mundo Deportivo, att Isak är på Barcelonas radar och att de ser honom som en framtida värvning. 

 

LÄS MER: Här anländer ”Henke” till kaosets Barcelona
LÄS MER: Henke är klar – nu vill Barça ha flera stjärnor
LÄS MER: Vändningen: Tackar nu nej till Barcelona?expressen

Related posts

lämna en kommentar