Efter alkoholstopp och Skagen-kritik – nu får Fullriggarens skybar nya ägare och nytt namn


Det var i slutet av oktober förra året som bröderna Pether och Thomas Vesterinen till slut förlorade kampen om att få servera alkohol på sin restaurang högst upp i Fullriggaren.

De hade då inget annat val än att stänga och sälja.

I december tog i stället Osman Yilmaz – som sedan tidigare driver kafé i huset – över skybaren. Men det blev en tuff start när coronapandemin slog till.

Restaurangen fick dessutom rejält med negativ uppmärksamhet i samband med att en gäst i sociala medier recenserade den Toast Skagen som serverats i samband med en trerätters middag. Den visade sig bestå av två skivor skogaholmslimpa med en klick skagenröra till.

Kort efter limp-kritiken lades också restaurangen ut till försäljning.

Då ville ägaren Osman Yilmaz inte kommentera försäljningen och han har inte heller nu velat ge några besked.

Inte heller bostadsbolaget Gavlegårdarna – som äger huset – vill svara på om en ny hyresgäst är på väg in eller inte.

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger Dick Lantz som är avdelningschef för lokaler

Men en ny ägare till restaurangen tycks nu vara på ingång.

Kommunens tillståndsenhet har nämligen fått in en ny ansökan om serveringstillstånd för Fullriggarens skybar från ett alldeles nybildat bolag.

Registrerade som huvudmän för bolaget är bland annat den välkände krogprofilen Martin Lenell som tidigare drivit Söderhielmska och Bryggan i Gävle och som också haft en bistro i Stockholm. Den andra registrerade ägaren och den som hållit i kontakterna med kommunen är Karin Ljung.

Hon är dock än så länge hemlighetsfull om planerna.

– Jag kan inte kommentera något än, säger hon.

I ansökan har bolaget skrivit att man önskar öppna om lite drygt tre veckor och man har uppgett att planen är att driva en klassisk restaurang med både lunchservering och à la carte.

Tanken är också att byta namn och skrota det numera kanske lite skamfilade Fullriggaren. Det namn som angetts i ansökan är istället TAK skybar och restaurang.

– Det är arbetsnamnet som vi fått och som man sagt att man planerar att använda, säger alkoholhandläggaren Lena Barrow.

De vill öppna ganska snart – hinner ni ta beslut om serveringstillstånd tills dess?

– Ansökan kom in först i mitten av augusti så det är ganska tajt, men som det ser ut just nu och förutsatt att man klarar kunskapsprovet ser jag inte att det ska vara orimligt att hinna ta beslut, säger Lena Barrow.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar