Berättar om tuffa sågningen: ”Värsta perioden i mitt liv” | Ettan


Som ung fick Marko Nikolic kontrakt med AIK:s A-lag och sågs som en supertalang. Han debuterade i allsvenskan som 16-åring men lämnade sedan AIK när kontraktet gick ut.

Via ett utlandsäventyr i Belgien hamnade han i Brommapojkarna och var med när laget gick upp i allsvenskan 2017.

Men 2018 blev ett år han helst vill glömma.

I kommande avsnitt av Ettanpodden ger Nikolic sin bild av slutet på tiden i BP efter att Roberth Björknesjö kommit in och tagit över som tränare under säsongen.

– Han hade värvat mig till BP så jag tänkte att nu kommer en tränare som kommer tro på mig på riktigt, men han vägrade låta mig spela, säger Nikolic.

Han hamnade på sidan och berättar om en U21-match där han blev utbytt i 70:e minuten som starten på en infekterad schism med BP-tränaren.

– Jag var hur grym som helst och gjorde mål och allt, ändå valde han att byta ut mig, säger Nikolic som svarade med att sparka på bänken och på vattenflaskor.

SportExpressen har varit i kontakt med Roberth Björknesjö som berättar att han inte var ansvarig tränare under U21-matchen, men att han var på plats och såg den och minns att Nikolic blev förbannad.

– Det fanns många grejer vid det bytet, men jag tycker hans agerande där ska stanna innanför väggarna. Men jag var inte tränare i den matchen, säger han.

I podden berättar Marko Nikolic att han blev inkallad på tränarens kontor dagen efter matchen och att Björknesjö hade magnetbrickor med alla spelares initialer på.

– Han tog min magnetbricka och la den längst ned på botten och sa ”vet du vart du är nu”. Då sa jag ”nej, ingen aning.” Han sa ”du är längst ned på botten och du kommer aldrig spela för mitt lag, du kommer aldrig spela för Brommapojkarna igen så länge jag är här”.

Den bilden delas inte av Björknesjö:

– Det låter helt mysko, jag har inte mycket att säga egentligen. Det jag kan säga är att mötet handlade om hans agerande i matchen. Det här med brickor och det, det vet jag inte ens vart det kommer ifrån. Det är samma kritik som de hade till tränaren som var där innan jag kom in, det låter helt galet.

Du minns inte att du gjort det?

– Jag vet att jag inte gjort det. 

”Värsta perioden i mitt liv”

Nikolic berättar att kritiken fortsatte med att tränaren konstaterade att mittfältaren inte fått speltid i sina tidigare klubbar och undrade om han inte såg ett mönster. 

De ska även ha haft en diskussion om hans fysik och framtid inom fotbollen utifrån att Nikolic inte hade någon gymnasieutbildning.

– Det här kom från ingenstans. Han sa att ”du kommer aldrig bli något inom fotbollen”, säger han.

Orden tog hårt på mittfältaren som beskriver tiden efter händelsen som ”den värsta perioden i mitt liv.”

– Att höra sådana grejer, det krossar dig, säger han.

Roberth Björknesjö betonar att mötet handlade om incidenten och spelarens agerande i U21-matchen, inte om Marko Nikolic som spelare.

– Om han uppfattar det på ett annat sätt tycker jag bara det är tråkigt, och framför allt för honom att han tog det så. Jag har jobbat med det här i tjugo år och aldrig hört något liknande, säger han.

Den förre BP-tränaren fortsätter:

– Om han upplever det på det här sättet är det något som misslyckats i vår kommunikation. Vår huvuduppgift var att göra Marko så bra som möjligt. Man vill inte att någon uppfattar det på ett negativt sätt, utan mer att om du ska lyckas måste du göra det här och det här. 

Hela poddavsnittet med Marko Nikolic släpps på onsdagen.

I den intervjun pratar han även om tiden i AIK, sin nya vardag där han kombinerar jobb med fotboll och succén i Vasalund den här säsongen.

Onsdagens direktsända matcher i Ettan

Norra: Karlstad-Täby, Luleå-Frej, Sandviken-Gefle, Sylvia-Vasalund, Brommapojkarna-Berga, Sollentuna-Team TG, Haninge-Örebro-Syrianska, Karlslund-Nyköping.

Södra: Qviding-Lindome, Karlskrona-Värnamo, Linköping-Assyriska, Skövde-Oskarshamn, Lund-Torn, Utsikten-Landskrona, Trollhättan-Motala, Tvååker-Eskilsminne.

Alla matcher sänds på SportExpressen Play. expressen

Related posts

lämna en kommentar