Grinigt när Malmö FF och Elfsborg kryssade


Det var hemmalaget som fick utdelning direkt – startelvan var densamma som i segermatchen mot Cracovia i Europa League, och målet kom i princip i samma sekund som mot polackerna. En alldeles för hård bakåtpassning av Frederik Holst ställde Tim Rönning, bollen gick rakt ut i banan och Anders Christiansen small till direkt – bollen i krysset och en drömstart för Malmö FF. 

Elfsborg svarade dock direkt; man vek inte ner sig spelmässigt, utan bet sig snabbt tillbaka och skapade redan efter en kvarts spel flera kvalificerade målchanser. Matchen präglades i övrigt av flera hårda dueller, mycket munhugg mellan spelarna och vissa direkt fula tacklingar. Domaren Glenn Nyberg hade en hel del att göra i både första och andra halvlek. 

Sett till matchbilden kom också Elfsborgs kvittering rättvist – i den första halvlekens absoluta slutsekunder hittade Johan Larsson Rasmus Alm med en perfekt långboll, Alm fintade behärskat bort både Eric Larsson och Anel Ahmedhodzic och kvitteringen var ett faktum. 

Fullt av incidenter

Även andra halvlek präglades av hårt och tufft spel – vid ett flertal tillfällen rök spelarna ihop och fick hållas isär av domarteamet. Jesper Karlsson och Anders Christiansen hade exempelvis en het diskussion där till och med den assisterande domaren fick hoppa in och lugna ner känslorna. 

Slutresultatet i den tidiga seriefinalen skrevs dock till 1–1. Stor spelmässig dominans av MFF som är fortsatta serieledare, sex poäng före Häcken och sju före Elfsborg.

”Överlägsen i allsvenskan”

Elfsborgs Johan Larsson i Dplay:

– En pinne är okej, men vi hade önskat mer. Jag tycker att vi spelar förnuftigt i starten på andra där vi för spelet. En tråkig start så klart, onödigt att bjuda dem på de lägena de har första tio minuterna, säger Larsson och fortsätter:

– Det blir sönderryckt med avblåsningar och frisparkar, det är en annan anspänning när ettan möter tvåan. Glenn Nyberg är överlägsen i allsvenskan, jag har bara ros att ge honom. Det är lagens fel att det blir så ryckigt, men han gör det väldigt bra. 

Isaac Kiese Thelin utvecklar kring sin syn på matchen: 

– Vi är besvikna. I andra halvlek ville vi börja spela mer, vi kom in i deras tjongande och det ville vi komma bort ifrån. Det blev för mycket krig, men i andra var det betydligt bättre. En tuff match med mycket fajtande, säger Isaac Kiese Thelin och fortsätter kring domarnivån: 

– Det är svårt. Jag tycker att min situation med Okumu är solklart rött, men det hade kunnat bli annorlunda. Det är rött nu när jag ser reprisen, han har tur att han inte får det. 

Slår hole in one – och kan inte tro det själv.expressen

Related posts

lämna en kommentar