Ge Sandvikens centrum liv – öppna Hyttgatan för biltrafik


För flera år sedan skrev jag en insändare om att Resecentrum i Sandviken låg på fel plats, bakom allting. Jag förstår fullständigt eftersom järnvägen går där, men stan tar slut på något vis och Sandviks industriområde tar över.

I samma veva skrev jag att Hyttgatan borde förlängas norrut eftersom staden expanderar i den riktningen, men som vanligt ingen reaktion från kommunalt håll. Centrum i Sandviken är förflyttat kring Ica Maxi och området däromkring, sedan får ni säga vad ni vill, det är bara att titta hur det ser ut efter Hyttgatan med alla skyltfönster som gapar tomma. Många affärsidkare klagar på dålig lönsamhet och slår igen. Ett tips, prova  med att öppna upp hela Hyttgatan för biltrafik med parkering på båda sidor. Sandviken kanske inte är någon storstad som många tror och är i behov av någon gågata.

Dollarstore, Willys, OKQ8, Rusta, Ica Maxi, McDonalds, Jysk och många andra finns redan etablerade där och fler knackar på. Så, vad väntar ni på i Sandviken? Sätt igång och bygg ut gatorna och acceptera att centrum har flyttats, det är så det går till när en stad expanderar. Det måste väl även ni i kommunhuset medge, att det är trevligt? Folk åker ju inte till Valbo köpcentrum i första taget, bara för att ta ett exempel. Kanske Jerntorget får en renässans?

Rufus



arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar