Företagshotell expanderar i centrala Gävle: “Det har gått jättebra”


Den nya “sajten” blir lika stor som den befintliga. I fastigheten i korsningen Norra Strandgatan–Norra Kungsgatan vid Gavleån, där restaurangen Neoneo håller till på bottenvåningen, börjar fastighetsägaren Diös i oktober bygga om en del av den yta som Trafikverket tidigare hyrde.

– När de lämnade sina 5 500 kvadratmeter fick vi en nöt att knäcka. Sedan har vi fått Etteplan, WSP, Unionen och snart Dospace som hyresgäster, säger Daniel Jansson Westblom på Diös.

I mars nästa år beräknas renoveringen vara klar. Då börjar Dospace att hyra de 1260 kvadratmeterna där 160 arbetsplatser ska få plats.

– 30 platser är i stort sett redan tingade, så vi räknar med flera medlemmar redan från start, säger Elin Bogren.

Affärsidén är att hyra ut arbetsplatser till såväl egenföretagare som till större organisationer. Bland hyresgästerna finns bland annat Högskolan i Gävle, Future Position X och Hitachi ABB Power Grids.

Men istället för att kalla verksamheten för “företagshotell” föredrar Elin Bogren “coworking”.

– Vi hyr inte bara ut en yta utan jobbar också för att våra hyresgäster ska få ett nätverk och socialt umgänge, säger hon.

Dospace är grundat i Linköping där bolagets sjätte sajt precis har invigts. Förutom i Gävle har företaget även verksamhet i Jönköping och Norrköping.

Dotterbolaget i Gävle omsätter cirka 4,5 miljoner kronor och har två anställda.

– Men det kan bli fler. Dospace har en stor expansionsplan och kommer att ta in fler investerare, säger Elin Bogren.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar