Colorado illa ute – efter chockstarten | NHL


Den 28-årige svenske backstjärnan hyllades upprepade gånger i amerikansk tv under nattens match.

–Alla talar om (Miro) Heiskanen, men glöm inte att Klingberg var Dallas ledande offensive back innan finländaren kom dit. Klingberg är fortfarande en stjärna i försvaret och gör ett lysande slutspel, kommenterade förre NHL-spelaren Anson Carter i NBC Sports sändning av matchen.

Klingberg har gjort 10 poäng, 2 mål och 8 assist, och är en av Dallas ledande spelare både på isen och i poängligan.

Klingberg parkerar på femteplats i backarnas poängliga just nu i Stanley Cup.

Han stod för 1-0-målet i nattens match genom att trycka in en retur efter ett anfall som han var med om att starta djupt nere i egen zon.

Klingberg spelade sedan fram Roope Hintz till 4-2-målet i power play efter drygt sju minuter av den sista perioden.

Det var ett kritiskt läge av matchen sedan Colorado hade hämtat upp 0-3 till 2-3 under den andra perioden.

När sedan Denis Gurianov ökade på till 5-2 en och en halv minut senare hade Dallas skaffat sig en tremålsledning i matchen på nytt.

Avalanche försökte jaga ifatt, men två mål under matchens sista tio minuter räckte inte.

Nämndes som favoriter

Dallas har nu skaffat sig en ledning med 3-1 i matcher och kan slå ut Colorado natten till tisdag, svensk tid.

Det skulle vara en stor besvikelse för Gabriel Landeskog och hans mannar, då man har nämnts som ett av favoritlagen att vinna Stanley Cup i år.

Men det började illa i kvartsfinalserien mot Dallas när man fick målvakten Philipp Grubauer skadad och sedan försvann också backstjärnan Erik Johnson på grund av en skada.

Reservmålvakten Pavel Francouz höll inte måttet i söndagens möte och sedan slarvade unge backtalangen Cale Makar när han tappade kontrollen bakom den egna kassen före Gurianovs 5-2-mål.

Makar, som annars gjorde en ny stormatch och antecknades för både ett mål och en assist, var helt bedrövad efter misstaget och stod på knä och stirrade i isen under en lång stund.

– Sånt där händer under en match och under en karriär. Han är stark mentalt och kommer att fortsätta att spela sitt eget spel. Han kommer över det där utan problem, sa kapten Landeskog till Canadian Press efteråt.

35-årige Corey Perry, som kom till Dallas från Anaheim inför den här säsongen, var som vanligt ett stort irritationsmoment för motståndarna.

Perry var inblandad i fyra av Colorados sju utvisningar.

Dallas spelade en fysisk hockey från första nedsläpp, som passar Avalanche illa.

– Stars försökte tvinga Colorado in i en matchbild, där det smäller hela tiden och inte ges mycket utrymme till att spela snabb hockey. Det är ‘Big Boy Hockey’ och det är inte Colorados grej, kommenterade Anson Carter i den första pausen.

André Burakovsky hade två assist och har nu producerat 11 poäng, 4 mål och 7 assist, på 12 matcher.expressen

Related posts

lämna en kommentar