Helsingborg – Djurgården ska spelas – trots fyra coronafall i HIF


Efter att Armin Gigovic bekräftats vara coronasmittad innan matchen mot AIK, har Helsingborgs IF sedan dess konstaterat ytterligare tre fall i A–truppen och sex fall i U–truppen.

Trots att man från Skåneklubbens håll uttryckligen och med emfas hänvisade till Smittskydd Skåne och myndighetens strikta avrådan från fotbollsverksamhet på Olympia, meddelade SvFF:s tävlingskommitté under söndagsförmiddagen att matchen kommer att spelas som planerat. 

Avspark på Olympia är satt till 14:30.

När SportExpressen når Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är han nöjd med beskedet.

– Vi har förberett oss för match och hela tiden varit inställda på att spela. Det hade varit märkligt om beslutet blivit ett annat, säger Andersson och skickar med en uppmaning till SvFF:

– Nu ska man inte kritisera i pandemitider, men det är märkligt om man sitter och väntar och så dröjer det hur länge som helst innan man får något besked. Det känner sig ingen nöjd med, Man bör i alla fall dra lärdomar från den här situationen, för jag tror att det är fullt möjligt att den kan uppkomma igen under hösten, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.expressen

Related posts

lämna en kommentar